Meer dan 200.000 e-boeken en e-tijdschriften als download beschikbaar voor KB-leden

Meer dan 200.000 e-boeken en e-tijdschriften als download beschikbaar voor KB-leden

De KB biedt haar leden meer dan 200.000 internationale wetenschappelijke e-books aan via het platform Ebook Library (EBL). Samen met duizenden abonnementen op gerenommeerde internationale e-tijdschriften vormen ze het nieuwe, digitale hart van onze context- en referentiecollectie.

Uitleenbare e-books

E-books zijn online beschikbaar via Ebook Library en zijn daarnaast voor een periode van een week te downloaden. U kunt de e-books full text doorzoeken, eigen annotaties toevoegen of een persoonlijke leeslijst creëren. Het gaat voornamelijk om Engelstalige boeken op het gebied van de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. Er worden regelmatig titels aan het platform toegevoegd.

10.000 e-tijdschriften

E-tijdschriften zijn beschikbaar via onze digitale bibliotheek. De e-tijdschriften waarmee de collectie nu is uitgebreid, zijn daarnaast full text doorzoekbaar via het platform van EBSCO. Ook dit zijn vooral Engelstalige e-tijdschriften op het brede terrein van geesteswetenschappen en sociale wetenschappen.

Lidmaatschap

De nieuwe e-publicaties zijn toegankelijk met een KB-lidmaatschap. Word nu lid.

Om de e-books te downloaden, is installatie van Adobe Digital Editions (gratis) vereist. Voor gebruik via iPhone, iPad en Android-toestellen wordt de app Bluefire Reader aanbevolen. Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid om de e-books te downloaden op de Kindle.