Inhoudsblokken

Openbare bibliotheken in Nederland doen mee met de campagne ‘Warme Kamers’ van het Leger des Heils. Voor deze campagne worden in heel het land verwarmde ruimtes geopend waar je even kunt zitten, studeren, een boek kunt lezen of een kopje koffie kunt drinken. Zo vragen het Leger des Heils  en de bibliotheken aandacht voor mensen die in de knel komen door een hoge energierekening.

Samenwerking

Veel openbare bibliotheken kijken in hun eigen gemeente al langer hoe zij inwoners kunnen helpen deze winter. Bibliotheken zijn immers een plek voor ontmoeting. Je vindt er in totaal ook bijna 17.000 (warme) werk- en studieplekken. De Vereniging van Openbare Bibliotheken vraagt daarnaast het ministerie van Sociale Zaken en gemeenten om te kijken wat er nodig is om de warme plekken te behouden en waar dat kan uit te breiden. Op www.warmekamers.nl zie je waar alle warme kamers zijn in Nederland.

Reactie KB

De KB is netwerkpartner van de openbare bibliotheken. Netwerkmanager Astrid Kraal  juicht de samenwerking met het Leger des Heils van harte toe: “Openbare bibliotheken vormen in hun eigen gemeente standaard een laagdrempelige plek waar je gratis naar binnen kunt voor ontmoeting, lezen of studie. Vanzelfsprekend verwelkomen we ook graag mensen die anders thuis in de kou zouden zitten. Ik hoop dat heel veel organisaties dit mooie voorbeeld volgen.”