Actuele coronamaatregelen

Let op: de leeszalen zijn alleen geopend voor het gebruik van de collectie. Studieplekken zijn momenteel niet beschikbaar!

Dinsdag 13 oktober werd aangekondigd dat de coronamaatregelen aangescherpt worden. Voor de KB betekent dit het volgende:

  • Het aantal bezoekers dat tegelijk in de leeszalen van de KB mag zijn, wordt vanaf donderdag 15 oktober beperkt tot maximaal zestig.
  • De leeszalen zijn alleen geopend voor het gebruik van de collectie.
  • Voor een bezoek kunt u een tijdvak reserveren. Wij adviseren u van deze mogelijkheid gebruik te maken om teleurstellingen te voorkomen. Bezoekt u de KB zonder reservering? Meldt u zich dan bij de ontvangstbalie. Een werkplek is dan echter niet gegarandeerd. Ook dan geldt dat er alleen werkplekken beschikbaar zijn voor het gebruik van de collectie. Komt u alleen voor het terugbrengen of afhalen van uitleenbare boeken, dan is reserveren of aanmelden niet nodig.
  • In Nederland geldt het dringende advies een mondkapje te dragen in alle openbare binnenruimtes. U wordt dus verzocht bij binnenkomst in de KB of als u zich door de KB begeeft een mondkapje te dragen, totdat u een zitplaats heeft. Alleen op de zitplaats mag het mondkapje af. U dient zelf een mondkapje mee te nemen.

Wij verzoeken u verder de algemene richtlijnen van het RIVM na te leven. We zullen hier ook op toezien. Lees hier meer over uw bezoek en afwijkende (hygiƫne)maatregelen.

Actuele openingstijden

Vanwege de coronacrisis hebben we aangepaste openingstijden.

Online aanbod

Bekijk ook ons online aanbod zoals Delpher, DBNL, de KB-catalogus en de digitale bronnen. Voor de online Bibliotheek, waar u toegang krijgt tot zo'n 30.000 e-books en ruim 3.500 luisterboeken, heeft u een apart lidmaatschap nodig, als u geen lid bent van de openbare bibliotheek.

Vragen?

Neem vooral contact met ons op als u vragen heeft, via onze contactpagina of via Facebook of Twitter.