Lancering

Lancering schadeatlas ontwerptekeningen

Inhoudsblokken

Op vrijdag 8 december lanceren Metamorfoze en het Nieuwe Instituut de Schadeatlas ontwerptekeningen. De viering van de lancering is vanaf 15.45 uur in het Research Centre van het NI in Rotterdam. Het programma duurt tot 17.30 uur met na afloop een borrel. Je krijgt het boek (gratis) mee naar huis. 

De Schadeatlas

Metamorfoze is het programma van de KB voor het behoud van en duurzame toegang tot het papieren erfgoed van Nederland. Het programma is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

De Schadeatlas Ontwerptekeningen is het resultaat van een nauwe en langdurige samenwerking tussen Metamorfoze en het Nieuwe Instituut. De nieuwe publicatie is de derde in een reeks (na de Schadeatlas archieven en Schadeatlas bibliotheken) en biedt informatie over het beheer en behoud van ontwerptekeningen van architecten. 

De schadeatlas is gebaseerd op de collectie van het Nieuwe Instituut en toont middels beelden en tekst de verscheidenheid aan materialen, technieken, gebruikssporen en schades in architectuurarchieven. 

Aanmelden en meer informatie

Voor meer informatie en aanmelden voor de lancering ga je naar de Metamorfoze website.