Evenement

Maand van het digitaal erfgoed 2022

Inhoudsblokken

De Maand van het digitaal erfgoed is hét event voor en door Nederlandse organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek. De hele maand november presenteren zij de actuele vakontwikkelingen op locatie en online.

 

Een maand vol kennis en inspiratie

Vorig jaar vond de eerste Maand van het digitaal erfgoed plaats. Een event voor en door Nederlandse organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek. Dit jaar vindt de tweede editie plaats. Hét moment om resultaten, nieuws en ontwikkelingen rond digitalisering van cultuur te delen en vooruit te kijken naar de kansen die er liggen. Volg workshops, lezingen en symposia die partners in het netwerk organiseren en laat je inspireren voor je plannen voor 2023.

 

Voor wie

De Maand van het digitaal erfgoed is er voor alle professionals en vrijwilligers binnen de erfgoedsector, de ontwerpsector, digitale cultuur en podiumkunsten. Bijvoorbeeld mensen die verantwoordelijk zijn voor de digitalisering, collectiebeheer of medewerkers die zich bezighouden met communicatie en publiekstaken. Ook cultuurmakers, journalisten, onderzoekers/studenten en andere professionals zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de events.

 

Hoe kun je meedoen?

Je bent natuurlijk van harte uitgenodigd om de presentaties, workshops, symposia, kennissessies of andere activiteiten in de Maand van het digitaal erfgoed bij te wonen. Wil je op de hoogte blijven van wat er gaat komen? Houd het programma via de site in de gaten of schrijf je in voor de NDE-nieuwsbrief.

 

Programma

  • Disclosing Futures Rethinking Heritage op 2-4 november in Rotterdam
  • Werelddag van de Digitale Duurzaamheid op donderdag 3 november in Utrecht
  • HackaLOD Awards op zaterdag 5 november in Utrecht
  • Onvergetelijke verhalen: digital storytelling op dinsdag 8 november in Leiden
  • Workshop Datasetregister op dinsdag 15 november in Den Haag
  • Kennisdag Digitalisering op vrijdag 25 november in Groningen
  • Netwerkevenement Maand van het digitaal erfgoed dinsdag 29 november in Amsterdam