Seminar

Seminar J.R.J. van Asperen de Boer en infraroodreflectografie (IRR)

Inhoudsblokken

Op vrijdag 26 mei vindt in de KB het J.R.J. van Asperen-seminar plaats. Dit wordt georganiseerd door het RKD, het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. Het leven en werk van J.R.J. van Asperen de Boer staat deze dag centraal.

Wie was J.R.J. van Asperen de Boer?

J.R.J. Van Asperen de Boer (1935-2020) was natuurkundige. Hij ontwikkelde infraroodreflectografie (IRR), een methode om de verflagen van een schilderij optimaal te doordringen. Hierdoor wordt de eerste schets of tekening zichtbaar. Zijn onderzoeksmateriaal is ondergebracht bij het RKD, waar het de basis vormt van de collectie Technische Documentatie. Als eerbetoon aan deze pionier heeft het RKD besloten elke 3 jaar een seminar te organiseren over technische kunstgeschiedenis.

Het programma

Het seminar wordt gehouden in het Engels. Het begint om 13.30 uur met een welkomstwoord van Chris Stolwijk, algemeen directeur van het RKD. Vervolgens kun je meerdere lezingen bijwonen over IRR, met afsluitend een borrel. Bekijk het volledige programma

Aanmelden

Wil je het seminar bijwonen? Meld je dan aan bij het RKD, @email. Via dat mailadres kun je eventueel ook meer informatie opvragen. Deelname aan het seminar is gratis.