Leeszalen open

Van maandag t/m vrijdag bent u van harte welkom in de leeszalen tijdens openingstijden. In verband met de 1,5 meter maatregelen kan slechts een beperkt aantal klanten tegelijk toegelaten worden. De maximum capaciteit is 150 bezoekers. Het gebruik van een mandje is verplicht. Voor de ingang naar de leeszaal is een wachtruimte ingericht om desgewenst plaats te nemen totdat er weer mandjes beschikbaar zijn.

Aanvragen materiaal

Collectiemateriaal kunt u zelf via de KB-catalogus aanvragen. Wij vragen u om uw bezoek goed voor te bereiden. U hoeft geen werkplek te reserveren, maar houdt u rekening met de mogelijkheid dat het maximale aantal bezoekers op zeker moment bereikt kan zijn.

Hygiënemaatregelen

Voordat u collectiemateriaal gaat hanteren, vragen wij u om uw handen te wassen met zeep. Dit is voor uw en onze veiligheid. Het gebruik van handgel is bij het gebruik van de collectie niet toegestaan, omdat dit schadelijk is voor het materiaal. Wij verwachten dat bezoekers de algemene richtlijnen van het RIVM naleven en zullen hierop toezien. De werkplekken die beschikbaar zijn worden duidelijk aangegeven en zorgvuldig gereinigd. Er zijn schoonmaakdoekjes beschikbaar om toetsenborden tussendoor schoon te maken. Gebruik van toiletten in de leeszalen is mogelijk.

Publicaties inleveren

U kunt geleend materiaal tijdelijk niet inleveren bij de uitleenbalie, maar alleen bij het retourpunt bij de ingang naar de leeszaal. Ingeleverde boeken zullen door onze medewerkers met handschoenen worden gehanteerd en gaan in quarantaine voordat ze weer in het magazijn teruggeplaatst worden. Het kan daarom voorkomen dat een boek tijdelijk niet opnieuw aangevraagd kan worden.

Faciliteiten

Bij de ontvangstbalie kunt u terecht voor het afhalen van een lidmaatschapspas of het regelen van andere zaken omtrent uw lidmaatschap. U kunt alleen met pin te betalen. De publieks-pc’s en kopieer- en scanapparatuur kunnen beperkt gebruikt worden. Ook catering wordt weer op beperkte schaal aangeboden.

Alternatieven voor bezoek

Wilt u liever nog niet langs komen, maar heeft u wel materiaal voor uw onderzoek nodig? U kunt bij ons Scans bestellen. Ook levert onze beeldstudio weer hoogwaardige reproducties uit de KB-collectie. Wij starten daarnaast ook per 1 juli weer met het leveren van boeken via Interbibliothecair Leenverkeer. Wist u trouwens dat u tegen betaling van portokosten ook een uitleenbaar boek uit de KB-collectie thuis gestuurd kunt krijgen? U kunt daarvoor contact met ons opnemen. U heeft voor deze service uiteraard wel een betaald KB-lidmaatschap nodig.

Houdt u de website in de gaten voor nieuws over verdere verruiming van de dienstverlening.