Leeszalen open per 1 juli

Vanaf woensdag 1 juli openen we onze deuren weer. We verwelkomen onze klanten vanaf die datum op maandag t/m vrijdag van 10.00-16.00 uur, in eerste instantie primair voor collectiegebruik. In verband met de 1,5 meter maatregelen kan slechts een beperkt aantal klanten tegelijk toegelaten worden. De maximum capaciteit is 150 bezoekers. Het gebruik van een mandje is verplicht. Voor de ingang naar de leeszaal is een wachtruimte ingericht om desgewenst plaats te nemen totdat er weer mandjes beschikbaar zijn.

Aanvragen materiaal

Collectiemateriaal kunt u vanaf 29 juni weer zelf via de KB-catalogus aanvragen. Wij vragen u om uw bezoek goed voor te bereiden. U hoeft geen werkplek te reserveren, maar houdt u rekening met de mogelijkheid dat het maximale aantal bezoekers op zeker moment bereikt kan zijn.

Hygiënemaatregelen

Voordat u collectiemateriaal gaat hanteren, vragen wij u om uw handen te wassen met zeep. Dit is voor uw en onze veiligheid. Het gebruik van handgel is bij het gebruik van de collectie niet toegestaan, omdat dit schadelijk is voor het materiaal. Wij verwachten dat bezoekers de algemene richtlijnen van het RIVM naleven en zullen hierop toezien. De werkplekken die beschikbaar zijn worden duidelijk aangegeven en zorgvuldig gereinigd. Er zijn schoonmaakdoekjes beschikbaar om toetsenborden tussendoor schoon te maken. Gebruik van toiletten in de leeszalen is mogelijk.

Openingstijden Bijzondere Collecties verruimd

Ook materiaal uit de Bijzondere Collecties kunt u weer zelf aanvragen. Voor een bezoek aan de leeszaal Bijzondere Collecties geldt vanaf 1 juli niet langer het reserveringssysteem dat wij sinds 4 juni hanteerden. De openingstijden van de leeszaal Bijzondere Collecties worden verruimd naar 10.00-16.00 uur en daarmee gelijkgetrokken met de algemene leeszalen.

Eerder aangevraagd materiaal

Stond er nog materiaal voor u klaar in de bewaarkast bij de uitleenbalie? Wij bewaren dit materiaal nog t/m 17 juli. Na die datum worden de boeken weer teruggeplaatst in het magazijn. Uiteraard kunt u het materiaal desgewenst later opnieuw aanvragen. Na 17 juli zullen wij ook weer herinneringen gaan sturen bij een verstreken uitleentermijn.

Publicaties inleveren

Heeft u nog boeken thuis die u wilt inleveren? Ook dat kan na 1 juli weer. U kunt geleend materiaal tijdelijk niet inleveren bij de uitleenbalie, maar alleen bij het retourpunt bij de ingang naar de leeszaal. Ingeleverde boeken zullen door onze medewerkers met handschoenen worden gehanteerd en gaan in quarantaine voordat ze weer in het magazijn teruggeplaatst worden. Het kan daarom voorkomen dat een boek tijdelijk niet opnieuw aangevraagd kan worden.

Faciliteiten

Uiteraard kunt u vanaf 1 juli ook weer terecht bij onze ontvangstbalie voor het afhalen van een lidmaatschapspas of het regelen van andere zaken omtrent uw lidmaatschap. U kunt alleen met pin te betalen. De publieks-pc’s en kopieer- en scanapparatuur zullen weer beperkt gebruikt kunnen worden. Catering wordt weer op beperkte schaal aangeboden.

Alternatieven voor bezoek

Wilt u liever nog niet langs komen, maar heeft u wel materiaal voor uw onderzoek nodig? U kunt bij ons Scans bestellen. Ook levert onze beeldstudio weer hoogwaardige reproducties uit de KB-collectie. Wij starten daarnaast ook per 1 juli weer met het leveren van boeken via Interbibliothecair Leenverkeer. Wist u trouwens dat u tegen betaling van portokosten ook een uitleenbaar boek uit de KB-collectie thuis gestuurd kunt krijgen? U kunt daarvoor contact met ons opnemen. U heeft voor deze service uiteraard wel een betaald KB-lidmaatschap nodig.

Houdt u de website in de gaten voor nieuws over verdere verruiming van de dienstverlening.