Richtlijnen gebruik leeszalen

Vanaf dinsdag 25 mei bent u op maandag t/m vrijdag van harte welkom in de leeszalen tijdens onze openingstijden. In verband met de coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk toegelaten worden. De maximum capaciteit is op dit moment 60 bezoekers. De leeszalen zijn alleen geopend voor collectiegebruik. Studieplekken zijn momenteel dus niet beschikbaar! U wordt dringend geadviseerd een werkplek te reserveren. Wilt u de KB bezoeken zonder reservering en is er op dat moment geen plek? Voor de ingang naar de leeszaal is een wachtruimte ingericht om desgewenst plaats te nemen totdat er weer werkplekken beschikbaar zijn. Als u alleen langskomt om boeken af te halen of in te leveren, dan hoeft u geen werkplek te reserveren. U kunt in dat geval gewoon langskomen tijdens de openingstijden.

Aanvragen materiaal

Collectiemateriaal kunt u zelf via de KB-catalogus aanvragen. Dit is mogelijk per 21 mei. Wij vragen u om uw bezoek goed voor te bereiden en uw materiaal zo veel mogelijk van tevoren aan te vragen.

Hygiënemaatregelen

Wij verwachten dat bezoekers de algemene richtlijnen van het RIVM naleven en zullen hierop toezien. Bij klachten blijft u thuis en wij vragen u om altijd de 1,5 meter afstand in acht te nemen. De werkplekken die beschikbaar zijn worden duidelijk aangegeven en zorgvuldig gereinigd. Er zijn schoonmaakdoekjes beschikbaar om toetsenborden tussendoor schoon te maken. Gebruik van toiletten in de leeszalen is mogelijk. Voordat u collectiemateriaal gaat hanteren, vragen wij u om uw handen te wassen met zeep. Dit is voor uw en onze veiligheid. Het gebruik van handgel is bij het gebruik van de collectie niet toegestaan, omdat dit schadelijk is voor het materiaal.

Publicaties inleveren

U kunt geleend materiaal tijdelijk niet inleveren bij de uitleenbalie, maar alleen bij het retourpunt bij de ingang naar de leeszaal. Ingeleverde boeken zullen door onze medewerkers met handschoenen worden gehanteerd en gaan in quarantaine voordat ze weer in het magazijn teruggeplaatst worden. Het kan daarom voorkomen dat een boek tijdelijk niet opnieuw aangevraagd kan worden.

Faciliteiten

Bij de ontvangstbalie kunt u terecht voor het afhalen van een lidmaatschapspas of het regelen van andere zaken omtrent uw lidmaatschap. U kunt alleen met pin betalen. De kopieer- en scanapparatuur kan gebruikt worden en er is een beperkt aantal publieks-pc’s beschikbaar. Er is op dit moment geen catering in het gebouw beschikbaar. Wel is het mogelijk tegen betaling koffie en thee te halen bij de entree van de leeszaal.

Alternatieven voor bezoek

Wilt u liever nog niet langskomen, maar heeft u wel materiaal voor uw onderzoek nodig? U kunt bij ons scans bestellen. Ook levert onze Beeldstudio hoogwaardige reproducties uit de KB-collectie. Daarnaast kunt u boeken uit andere bibliotheken aanvragen via Interbibliothecair Leenverkeer. Wist u trouwens dat u tegen betaling van portokosten ook een uitleenbaar boek uit de KB-collectie thuis gestuurd kunt krijgen? U kunt daarvoor contact met ons opnemen. U heeft voor deze service uiteraard wel een betaald KB-lidmaatschap nodig.

Houdt u de website in de gaten voor nieuws over de dienstverlening.