Koopman-tentoonstelling geopend in New York

13 juni 2016 Paul van Capelleveen Boekkunst en geïllustreerde boeken

Om een blog te publiceren heb je een wachtwoord nodig en dat was ik - op reis, onderweg, in een gehuurd apartement in New York - even kwijt, maar ik vond het terug in de prullenmand van mijn laptop en kan nu eindelijk berichten over de gebeurtenissen van vorige week toen de Collectie Koopman in een tentoonstelling werd gepresenteerd in New York.

De opening in de Grolier Club werd druk bezocht. Een volle zaal kon zien hoe visueel de tentoonstelling van moderne, internationale boekkunst geworden is - en hoe ruim de term 'French' voor de Collectie Koopman wordt geïnterpreteerd. Er zijn Duitse, Russische en Marokkaanse kunstenaars vertegenwoordigd, Amerikaanse en Nederlandse auteurs. Nog meer nationaliteiten vindt u onder de uitgevers, drukkers, kunstenaars en auteurs die samenwerken met collega's in Frankrijk of die Franse teksten als uitgangspunt nemen.

Hieronder enkele impressies van de opening. Er zijn ook video's beschikbaar bij de Grolier Club van de opening en van een rondetafeldiscussie.