Recht en economie

Vrij toegankelijke databases en zoeksystemen om vrij toegankelijke wetenschappelijke publicaties te vinden

LawArxiv

http://lawarxiv.info/
In LawArxiv staan artikelen en preprints over diverse juridische deelgebieden, die vooral betrekking hebben op de Amerikaanse situatie.

L-List

http://l-lists.com/en/lists/c5y0sf.html
Een lijst van open access en deels open access tijdschriften in de economische wetenschappen. U kunt de tijdschriften niet integraal doorzoeken.

REPEC

http://repec.org
Repec staat voor Research Papers in Economics en geeft toegang tot meer dan 1.2 miljoen full tekst artikelen. Repec heeft als doel om onderzoek in de economische en gerelateerde wetenschappen zo goed mogelijk te verspreiden. De meeste artikelen zijn via Repec vrij toegankelijk te gebruiken, maar dit is niet altijd het geval.

Nederlandse open access tijdschriften

 • Amsterdam Law Forum
  http://www.amsterdamlawforum.org
  Een online tijdschrift van de Rechten Faculteit van de Vrije Universiteit. Het biedt een breed platform voor juridische artikelen en wetenschappelijke publicaties.
 • Electronic Journal of Comparative Law
  http://www.ejcl.org Open online tijdschrift over privaat- en publiekrechtelijke rechtsvergelijking van de Universiteiten van Maastricht, Tilburg en Utrecht.
 • Utrecht Law Review
  http://www.utrechtlawreview.org
  Een open-access peer-reviewed tijdschrift dat een wetenschappelijk platform biedt voor internationaal juridisch onderzoek.
 • Utrecht Journal of International and European Law
  http://www.merkourios.org/index.php/mj Een Open Access, peer-reviewed tijdschrift, dat zich richt op internationaal en Europees recht.

KB Zoekwijzer

https://www.kb.nl/bronnen-zoekwijzers/zoekwijzers/zoekwijzer-rechten
Voor het domein Rechten heeft onze collectiespecialist een aparte zoekwijzer gemaakt met verwijzingen naar niet-wetenschappelijke bronnen.

Algemeen

Algemene databases en zoeksystemen voor het zoeken naar vrij toegankelijke wetenschappelijke publicaties .

Voor vragen over deze pagina kunt u contact opnemen met de Open Science Officer van de KB Astrid van Wesenbeeck.