Reproducties bestellen

U kunt hoogwaardige digitale reproducties bestellen van materiaal in de KB-collectie. De kwaliteit van deze reproducties is beter dan die van een gewone zwart-wit scan.

De reproducties worden gemaakt door onze beeldstudio met hoogwaardige foto apparatuur. Om een passende reproductie te kunnen leveren, vragen we u om het doel van de aanvraag aan te geven. Dit kan zijn voor eigen gebruik of studie, voor gebruik in publicaties of webpresentaties of bijvoorbeeld voor het drukken van posters. Afhankelijk van het doel kiest u voor de benodigde resolutie.

Resolutie en tarief

U kunt reproducties bestellen in vier verschillende formaten. Kies een formaat op basis van het doel waarvoor u ze wilt gaan gebruiken. De bestanden worden geleverd als hoge resolutie JPG's (300 ppi, Adobe RGB).

A4

Voor drukwerk tot 20x25cm of webgebruik

ca. 3-4 MB

€ 4,-

A3

Voor drukwerk tot 30x40cm

ca. 6-8 MB

€ 5,50 

A2

Voor drukwerk tot 40x60cm

ca. 10-15 MB

€ 8,- 

A1

Voor drukwerk tot 60x80cm

ca. 20-50 MB

€ 15,50

Prijzen zijn per reproductie (pagina).

Levertijd

Standaard levering is binnen 4 weken. U kunt ook kiezen voor een spoedbestelling. De bestelling wordt dan binnen 5 werkdagen geleverd. U betaalt voor deze spoedservice een toeslag van 100% met een minimum van € 27 per bestelling. De keuze voor spoed kunt u in de laatste stap van het bestelproces maken.
Let op: vanwege de corona-situatie kunnen de levertijden langer zijn dan u van ons gewend bent. Het plaatsen van een spoedbestelling is op dit moment nog niet mogelijk. Heeft u uw reproducties snel nodig? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Dan zullen we in overleg met u kijken wat mogelijk is.

Voorwaarden

Hoogwaardige reproducties zijn alleen te bestellen van materiaal uit de KB-collectie. Het kan gaan om fragmenten uit publicaties in KB bezit, bijvoorbeeld een titelpagina, een afbeelding, een krantenartikel of enkele pagina’s. Reproducties van gehele publicaties zijn bij uitzondering te bestellen, uiteraard alleen wanneer er geen auteursrecht meer op de publicatie berust.

Publicaties waarvan de auteur nog leeft, of minder dan 70 jaar geleden overleden is, vallen onder de auteurswet. De gebruiker verplicht zich bij publicatie zelf met de rechthebbende de auteursrechten te regelen en de KB te vrijwaren van eventuele aanspraken. U kunt opdrachten die al in behandeling zijn genomen niet meer annuleren.

Bronvermelding

Gebruikt u de hoogwaardige reproductie in een publicatie, webpresentatie, of maakt u deze op een andere manier openbaar? Zorgt u dan voor een correcte bronvermelding:
Den Haag, KB + signatuur
The Hague, KB, National Library of the Netherlands + shelf mark

Betaling

Als particulier betaalt u vooraf, direct bij het bestellen. Mochten de reproducties niet geleverd kunnen worden, dan ontvangt u het betaalde bedrag terug.

Als instelling kunt u zich vooraf registreren en kunt u betalen via een maandelijkse verzamelfactuur,die u aan het einde van de maand wordt toegestuurd. De verwerking van de registratie kan tot maximaal 3 werkdagen duren.

Contact

Heeft u vragen of hulp nodig bij het invullen van het bestelformulier (bijvoorbeeld bij het bepalen van het aantal reproducties of bij het opgeven van benodigde titelgegevens), neemt u dan gerust eerst contact met ons op.