65 resultaten voor "Vrij toegankelijk, Kranten, andere talen, Tijdschriften, andere talen, Boeken, Nederlandstalig, Tijdschriften, Nederlandstalig"
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW)
Vind de betekenissen van meer dan 250.000 woorden uit de standaardtaal in Nederland, Vlaanderen, Suriname en het Caraïbisch gebied.
Austrian Literature Online (ALO)
Oostenrijkse digitale bibliotheek, vanaf de 11de eeuw
Belgica
De digitale bibliotheek van de Koninklijke Bibliotheek van België. Gedigitaliseerde boeken, kranten, tijdschriften, handschriften, kaarten etc.
Belgische Bibliografie (BB)
Officiële Belgische bibliografie; publicaties uit en over België; afleveringen van de laatste 12 maanden
Biblia Sacra
Bibliografie van alle bijbels die in de periode 1477-1800 zijn gedrukt in Nederland en België (of elders zijn gedrukt maar bestemd waren voor de Nederlandse of Belgische markt) met uitvoerige informatie over zowel de verschillende edities als de afzonderlijke exemplaren. Gegevens als herkomst, binding, bijbelillustraties, afdruktypes, vertalers en drukkers zijn in de bibliografie opgenomen. Ook zijn er van sommige exemplaren afbeeldingen van bijbelillustraties en reproducties te bekijken.
Bibliografie van de Friese taal- en literatuurwetenschap (BFTL)
Internationale bibliografie van de Friese taal- en literatuurwetenschap.
Bibliografie van de Literaire Tijdschriften in Vlaanderen en Nederland (BLTVN)
Bibliografie van literaire tijdschriften in Vlaanderen en Nederland. De bibliografie biedt een historisch overzicht van de inhoud van deze literaire tijdschriften: onder andere essays, poëzie, toneelstukken, proza en recensies zijn in de bibliografie opgenomen.
Bibliografie van de Nederlandse taal- en literatuurwetenschap (BNTL)
Internationale bibliografie van de Nederlandse taal- en literatuurwetenschap.
Bibliopolis
Allerhande informatie over de geschiedenis van het gedrukte boek in Nederland in de periode vanaf de middeleeuwen tot nu. Op deze website vindt u onder andere het Bibliopolis-handboek, een beeldbank, biografische gegevens van belangrijke personen, gegevens over Nederlandse boekenveilingen en een boekwetenschappelijk vakwoordenboek. Ook vindt u via deze website collecties en bibliografische bestanden buiten Bibliopolis betreffende de geschiedenis van het gedrukte boek in Nederland.
Bibliotheek van de Middelnederlandse Letterkunde
Diplomatische transcripties van Middelnederlandse literaire teksten.