Genoeg te doen in de KB in 2019.

Bekijk deze nieuwsbrief online
 
Presentaties collectie Koopman

KB-nieuwsbrief - januari 2019

Presentaties collectie Koopman
KB-agenda vol evenementen

Ook in 2019 kunt u weer genieten van een gevarieerd cultureel programma. Laat u inspireren door conservator Paul van Capelleveen tijdens zijn minicollege’s over de kunstenaarsboeken van Louis Koopman. Of kom naar de feestelijke prijsuitreiking van de Geschiedenis Online Prijs in de KB. U kunt trouwens nog stemmen t/m 31 januari op uw favoriete kandidaat. In de KB-agenda vindt u het complete overzicht van alle evenementen.

> Naar de KB-agenda
 
Filosofiepagina Joep Dohmen

Filosoof Joep Dohmen: Wat is een waardevol leven?

Op onze filosofiepagina vindt u alles over onze Nederlandse filosofen. De pagina over Joep Dohmen is net bijgewerkt. Bekijk hier onder andere de video’s waarin hij vertelt over de kunst van leven. Wat is een waardevol leven? Hoe bepaal je dat? Dat zijn vragen die Dohmen zich stelt. 

> Naar Joep Dohmen

Webwinkel
Top 3 meest verkochte boeken in de KB-(web)winkel

De ‘Canon van Nederland in de KB’, ‘Mutilaties’ en de Zuid-Nederlandse miniatuurkunst waren vorig jaar de populairste publicaties. Neem ook eens een kijkje in onze webwinkel. 

> Naar de webwinkel

 
Nieuws over de KB
Nieuws over de KB

Er gebeurt veel in de KB. Het digitaliseringsproject van Google en de KB is verlengd. Dit jaar komen er 30.000 titels bij de 550.000 boeken die al gedigitaliseerd zijn. En het beleidsplan voor de komende vier jaar is bekend en nu voor iedereen te lezen. 

> Lees al het nieuws over de KB

 
Met de Vrienden naar 'Quentin Blake'

Met de Vrienden naar ‘Quentin Blake’

Vrijdagmiddag 1 maart zijn de Vrienden van de KB van harte welkom voor een bezoek aan de tentoonstelling ‘De Vrienden van Quentin Blake’ in Huis van het Boek | Museum Meermanno. Vanaf 14.00 uur staat er koffie en thee klaar. Karin Vingerhoets, collectiespecialist kinderboeken van de KB, vertelt u graag over het leven en werk van de illustrator en auteur Quentin Blake. De toegang is gratis. Meldt u zich wel even aan? 

> Programma en aanmelden

Galerij
Om op te eten!

Een KB-fan was onder de indruk van deze afbeelding uit het Utrechtse getijdenboek en maakte er een schitterende taart van. Wilt u ook iets moois maken met een afbeelding uit onze collectie? In de Galerij vindt u de fraaiste illustraties uit onze collecties. We zijn benieuwd naar het resultaat!

> Naar de Galerij

 
Tsead Bruinja Dichter des Vaderlands

Tsead Bruinja nieuwe Dichter des Vaderlands

De Fries Tsead Bruinja is de komende twee jaar Dichter des Vaderlands. Hij dicht zowel in het Nederlands als in het Fries. Kom meer te weten over deze veelzijdige dichter en zijn werk op onze poëziepagina’s. [Foto © Tineke de Lange]

> Naar Tsead Bruinja

DBNL 20 jaar
DBNL viert twintigjarig bestaan

De stichting Digitale Bibliotheek voor Nederlandse Letteren (DBNL) bestaat twintig jaar. DBNL is een digitale schatkamer vol teksten uit de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis. Deze werd in 1999 opgericht door de Maatschappij voor de Letteren en is nu onderdeel van de KB. In het jubileumjaar staat de digitale collectie extra in de spotlights. Zo komt in de DBNL-nieuwsbrief maandelijks een bekende DBNL-fan aan het woord over zijn of haar gouden vondst.


> Lees meer
 
 


www.kb.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich voor de KB-nieuwsbrief heeft aangemeld

U kunt zich hier afmelden of uw gegevens wijzigen