Kom naar een van onze evenementen.

Bekijk deze nieuwsbrief online
 
Merian

KB-nieuwsbrief - februari 2019

Webcollectie Chinese gemeenschap in
KB stelt unieke webcollectie samen van Chinese gemeenschap in Nederland

De KB selecteerde samen met stagiaire Kitty Lee websites van de Chinese gemeenschap in Nederland en stelde deze in het webarchief veilig voor de toekomst. Met de bekendmaking van deze webcollectie wil de KB het belang van webarchivering benadrukken.  

> Lees meer
KB Café 14 maart

KB Café: een spectaculaire aanwinst

Kom donderdag 14 maart om 16.30 uur naar het podiumgesprek over een bijzondere aanwinst van de KB: de zeldzame incunabel van de Haarlemse drukker Bellaert uit 1485-‘86. Specialisten vertellen u alles over dit bijzondere boek, onder wie Marieke van Delft, KB-conservator Oude Drukken.

> Lees meer en meld u nu aan

Winnaar Geschiedenis Online prijs
‘Handelaar in slaven’ winnaar Geschiedenis Online Prijs 2019

De Geschiedenis Online Prijs 2019 is gewonnen door de online presentatie ‘Handelaar in slaven’. Volgens het juryrapport is het verhaal "feitelijk, informatief, niet sentimenteel en toch bloedstollend". De publieksprijs ging naar ‘Erfgoed ’s-Hertogenbosch’.

> Lees meer
Menno Hertzberger Prijs

Menno Hertzberger Prijs met Tom Lanoye

Op donderdagmiddag 21 maart vindt de uitreiking plaats van de Menno Hertzberger Prijs. Schrijver Tom Lanoye zal bij deze gelegenheid een lezing geven: ‘Vorm & Vent / van eigen beheer naar bibliofilia’. De prijs gaat dit jaar naar Günter Schilder voor zijn betekenis op het gebied van de boekgeschiedenis en de beoefening van de bibliografie. Komt u ook? 

> Meld u nu aan

Bruikleen KB Rembrandthuis
Twee bruiklenen uit de KB in Rembrandthuis

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn stierf. Het Rembrandthuis eert de schilder met de tentoonstelling 'Rembrandt’s Social Network’. We leren Rembrandt kennen via zijn vrienden, familie en andere relaties. De KB gaf de vriendenboeken van Heyblocq en Grossmann in bruikleen, waarin Rembrandt een tekening voor hen maakte. Ze zijn nog te zien tot 19 mei.


> Bekijk de vriendenboeken Jacob Heyblocq en Burchard Grossmann
New York Times

Bestand New York Times

Met uw KB-lidmaatschap heeft u toegang tot vele digitale bestanden. Bijvoorbeeld tot de New York Times. Bekijk het lokale, regionale en nationale nieuws uit de periode 1851 tot en met 2014.  

> Lees de New York Times

Webwinkel
In de KB-webwinkel:
  • 'Maria Sibylla Merian': Een facsimile met zestig wonderschone illustraties van exotische insecten. Nu sterk afgeprijsd van € 119,00 voor € 49,99
  • 'Figuren': Martijn van Lith, eindredacteur online Bibliotheek bij de KB, laat u in zijn columns kennismaken met excentriekelingen, doodgewonen en alles daartussenin

> Naar de webwinkel
Lily Knibbeler nieuwe voorzitter Netwerk Digitaal Erfgoed

Lily Knibbeler nieuwe voorzitter Netwerk Digitaal Erfgoed

KB-directeur Lily Knibbeler is de nieuwe voorzitter van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Zij gaat zich inzetten voor het verbreden en versterken van het netwerk. Het voorzitterschap van het Netwerk Digitaal Erfgoed rouleert jaarlijks onder de vijf bestuursleden.

> Lees meer

 


www.kb.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich voor de KB-nieuwsbrief heeft aangemeld

U kunt zich hier afmelden of uw gegevens wijzigen