Naar welke activiteit(en) gaat u?
Bekijk deze nieuwsbrief online
 
Koninklijke Bibliotheek

KB-nieuwsbrief - special activiteiten

Na een lange mooie zomer start een nieuw seizoen vol interessante lezingen en workshops. In deze speciale uitgave leest u alles over de (meestal) gratis activiteiten in september en oktober.

Podiumgesprek Canon van Nederland in de Koninklijke Bibliotheek

Podiumgesprek/Boekpresentatie De Canon van Nederland in de Koninklijke Bibliotheek
13 september


Geïnspireerd door de Canon van Nederland zochten onze collectiespecialisten vijftig topstukken uit de KB-collectie bij de vijftig vensters van de Nederlandse geschiedenis. Ze maakten er een rijk geïllustreerde uitgave van. Kom op 13 september naar het KB Café voor het podiumgesprek over de 'zin en onzin' van canonvorming, de presentatie van het boek en bekijk de topstukken op de Expositie Topstukken.

Programma en aanmelden

Miniseminar Troelstrarevolutie 14 september

Miniseminar over de Troelstra-revolutie in Den Haag
14 september


Bijna honderd jaar geleden deed Pieter Jelle Troelstra zijn vergeefse oproep tot een socialistische revolutie. Een goede reden voor de KB om samen met het magazine Haagse Historie het miniseminar 'Angst en onrust - de Troelstra-revolutie in Den Haag' te organiseren. Bent u erbij op 14 september in de Aula van de KB?

> Lees het programma en meld u aan

Congres Rampjaar 1672

Congres 'Het Rampjaar 1672'
22 september


1672 staat bekend als het Rampjaar. Volgens een Nederlands gezegde was 'het volk redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos'. De KB, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en de Vrienden van de Witt organiseren op 22 september een congres over dit rampjaar in de KB. Komt u ook? 

> Bekijk het programma en meld u aan

Weekend van de wetenschap in de KB

Weekend van de Wetenschap
6 oktober


Benieuwd hoe de KB zeven miljoen boeken bewaart? Of hoe ons restauratieatelier denkt over boeken en beestjes? En hoe maak je van papier een digitaal leesbaar boek? Kom het zien in het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 6 oktober bij de KB. 

> Meld u aan voor een of meer activiteiten

Voorinschrijving hackaton Tech Storm II

Voorinschrijving hackaton 'Tech Storm II' geopend 
26 en 27 oktober

De voorinschrijving voor de 'Tech Storm II' is geopend. Wikimedia 
Nederland
organiseert deze hackaton samen met de KB. De hackaton is een vervolg op de 'Women Tech Storm' in mei 2018. Schrijf je in en ga zelf aan de slag met Wiki-software op 26 en 27 oktober in de KB. 

> Lees meer

 

www.kb.nl
U kunt zich hier afmelden of uw gegevens wijzigen 
U kunt zich hier aanmelden