Bekijk deze nieuwsbrief online
 
Quest Historische Scheurkalender 2019

KB-nieuwsbrief - november 2018

KB & Europeana’s verhalenmiddag

Bracht de liefde, de studie of het werk u naar Nederland? Of bent u om een andere reden naar Nederland geëmigreerd? Kom op 18 december langs bij de KB en deel uw migrantenverhaal met ons. Zo wordt uw verhaal onderdeel van het groot Europees erfgoedverhaal over migratie binnen en naar Europa.
 
> Lees meer 
Geef uw mening over kb.nl

Wat vindt u van kb.nl?

De tevredenheid van onze klanten is erg belangrijk voor ons. Wilt u ons laten weten wat u van kb.nl vindt? Met uw feedback kunnen wij onze dienstverlening beter op uw wensen afstemmen. Het invullen van de online vragenlijst duurt ongeveer 7 minuten. Uw gegevens worden anoniem verwerkt.

> Ja, ik doe mee aan het onderzoek

Publiek Domeindag 2019

Publiek Domeindag: 3 januari in de KB

Op 3 januari vieren we dat werken van makers die in 1948 zijn overleden terecht komen in het publiek domein. Komt u ook? Laat u bijpraten over de laatste ontwikkelingen in het auteursrecht, of luister naar deskundigen die vertellen over de vrijgekomen werken van onder meer Cissy van Marxveldt en Freddie Langeler.

> Programma en aanmelden

Geschiedenis Online Prijs

Gezocht: innovatieve historische websites, apps en presentaties

Kent u een website, app of online presentatie over geschiedenis die bijzonder innovatief is? Nomineer deze dan voor de Geschiedenis Online Prijs. Professionele instellingen én vrijetijdshistorici kunnen met hun website, app of online presentatie meedingen naar de juryprijs en de publieksprijs. Van 1 tot en met 23 december kunt u uw suggestie doorgeven.


> Lees meeraa de 

KB- webwinkel

KB-webwinkel vol cadeaus voor de feestdagen

Wat dacht u van de Quest Historische scheurkalender met het leukste uit de krant van toen of de mooi geïllustreerde Zuid-Nederlandse Miniatuurkunst? Speciaal voor de jeugd is er Het heel grote vogelboek. En natuurlijk zijn er de vertrouwde KB-agenda’s. In december betaalt u geen verzendkosten bij bestellingen boven de 25 euro! 

> Naar de KB-webwinkel

Tiele-Leerstoeldag 2018

Tiele-Leerstoeldag: 14 december in de KB

Kom naar de Tiele-Leerstoeldag op vrijdag 14 december in de KB. Tiele-hoogleraren Prof. dr. Paul Hoftijzer en Prof. dr. Adriaan van der Weel houden samen met promovendi lezingen over de befaamde bibliotheek van Charles de Geer in Leufstabruk. Ook bespreken zij de verschillen tussen lezen van papier en van het scherm.

> Programma en aanmelden

Expositie 400 jaar kranten

Expositie 400 jaar kranten

400 jaar geleden verscheen de eerste Nederlandse krant. En nog steeds slaan we dagelijks ons krantje open. Waar komt die honger naar nieuws en sensatie vandaan? Welke rol heeft de krant nu, naast radio, tv, social media en internet? Ontdek het in deze kleine informatieve expositie. Tot 31 januari te zien in de bovenhal van de KB-gebouw.

> Lees meer

American poetry

American poetry

Een tip voor de poëzieliefhebber. Als KB-lid heeft u gratis toegang tot American Poetry, een collectie van ruim 40.000 Amerikaanse gedichten uit de 17e tot de vroeg-20e eeuw.

> Naar American Poetry

Hoera, Delpher 5 jaar!

Samen met ruim negentig Delpher-fans hebben we de vijfde verjaardag van Delpher gevierd. De deelnemers kregen een kijkje achter de schermen van de KB. Ook konden zij vragen stellen aan Delpher-experts en waren er interessante lezingen. Bekijk het filmpje voor een impressie van de geslaagde jubileumbijeenkomst.


> Lees meer 

Terugblik symposium 80-jarige oorlog

Terugblik op symposium over 80-jarige oorlog

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de 80-jarige oorlog begon. De KB herdacht dit tijdens een zeer druk bezocht symposium. Wat wilde de verschillende media haar publiek laten geloven? Hoe werden de lezers gemanipuleerd? Lees het verslag of kijk de presentaties terug op het YouTubekanaal van de KB.

> Naar het verslag

 


www.kb.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich voor de KB-nieuwsbrief heeft aangemeld
U kunt zich hier afmelden of uw gegevens wijzigen 
U kunt zich hier aanmelden