Het laatste nieuws van de KB voor openbare bibliotheken
Bekijk deze nieuwsbrief online
 
Nieuwsbrief KB/OB, januari 2019

Beleidsplan KB 2019-2022

De KB zet in haar vierjarig beleidsplan 'Werken met woorden' de maatschappelijke waarde van haar inspanningen centraal. Daarnaast blijft de focus liggen op digitaal en op denken in netwerken.

> Lees meer

Subsidiereglement KB 2019

Het subsidiereglement 2015 van de KB is vervangen. Een paar kleine inhoudelijke wijzigingen zorgen ervoor dat de subsidieverstrekking nog soepeler verloopt.

> Lees meer

Innovatiesubsidies 2019-2022

De KB stelt voor 2019 t/m 2022 jaarlijks € 200.000,- beschikbaar voor innovatieve bibliotheekprojecten. Het is nu ook mogelijk subsidie te krijgen voor projecten die twee jaar duren.

> Lees meer

Samenwerking bibliotheken en Manifestgroep

Bibliotheken en acht uitvoeringsorganisaties van de overheid ('de Manifestgroep') gaan samenwerken om burgers dicht bij huis te ondersteunen bij het omgaan met de digitale overheid.

> Lees meer

Subsidieregeling samenwerking Belastingdienst 2019-2022

De KB en de Belastingdienst zetten hun samenwerking voort. Bibliotheken kunnen t/m 15 februari a.s. subsidie aanvragen voor hun aanbod rond de samenwerking met de Belastingdienst.

> Lees meer

Online Bibliotheek beschikbaar op BES-eilanden

Ook de inwoners van Bonaire, St. Eustatius en Saba (de BES-eilanden) kunnen nu genieten van de e-books en luisterboeken uit de online Bibliotheek.

> Lees meer

Rapport 'Leven lang leren: oog voor kansen'

Welke mogelijkheden zijn er voor de KB en openbare bibliotheken op het gebied van 'Leven lang leren'? Het pas verschenen rapport biedt hiervoor veel aanknopingspunten en tips.

> Lees meer

Kamerbrief over status bibliotheekstelsel

In de brief van de minister wordt aandacht besteed aan de monitor Wsob en aan verschillende actuele dossiers.

> Lees meer

Dashboard Bibliotheekinzicht

Nieuw op Bibliotheekinzicht.nl: een dashboard waarmee u aan de slag kunt met de resultaten van de gegevenslevering Wsob 2017. Ga naar de site en probeer het uit!

> Lees meer

Voorbeeldpagina's WaaS positief beoordeeld

De voorbeeldpagina's uit het project 'Haal meer uit het OB-netwerkportfolio' zijn aan een gebruikersonderzoek onderworpen. De uitkomsten van dit onderzoek zijn positief. Vanaf morgen komen de pagina's online.

> Lees meer

Programma Landelijke dag bibliotheekinitiatieven bekend

Hoe kunnen we bibliotheekinnovaties nóg beter maken? En welke vernieuwende projecten krijgen de status van proeftuin? Kom op 14 februari naar Amersfoort en denk en beslis mee!

> Lees meer

KB en Google verlengen digitaliseringsproject

De KB heeft het digitaliseringsproject met Google opnieuw verlengd. De te digitaliseren boekencollecties komen uit verschillende bibliotheken. In totaal worden er tot deze zomer zo'n 30.000 boeken naar Google verstuurd.

> Lees meer
 

Agenda

> 7 februari: uitreiking Geschiedenis Online Prijs
>14 februari: landelijke dag nieuwe bibliotheekinitiatieven
> 3 maart: laatste dag tentoonstelling Quentin Blake
>16 april: het Nationale Bibliotheekcongres 2019
 

Kijk voor meer nieuws op kb.nl/ob 

We hebben onze privacyvoorwaarden aangepast.

Uitschrijven