09|18


Gezamenlijk project voor vier WOII-archieven 

Het Bevrijdingsmuseum Zeeland, Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, Regionaal Archief Nijmegen en Verzetsmuseum Amsterdam conserveren en digitaliseren samen, op initiatief van het Netwerk Oorlogsbronnen, bijna 34 meter archief uit WO2.

lees verder

Nieuwe publicatie: Library Damage Atlas

Metamorfoze heeft in samenwerking met de Vlaamse Erfgoedbibliotheek een Engelstalige Schadeatlas bibliotheken uitgegeven: Library Damage Atlas. Deze Schadeatlas is bij ons gratis te bestellen.

lees verder

Hoe conserveer je animatie-artwork?

Aafke Weller (papierrestaurator) en Mette Peters (animatiespecialist) zijn nu ruim een jaar bezig met hun onderzoek naar conservering voor animatie-artwork bij het EYE Filmmuseum. Het resultaat van dit project verschijnt eind december in de vorm van een advies, een online schadeatlas en een gestandaardiseerde lijst met vaktermen.

lees verder

De inkten en papieren van kantoorkopieën

Janien Kemp, expert fysiek beheer bij Stadsarchief Amsterdam, startte in april 2016 een onderzoek naar het materieel verval van kantoorkopieën (uit 1800-2000). Tot nu toe was daar niet veel over bekend. De wereld van het kantoor met de bijbehorende kantoorsystemen komt door het onderzoek helemaal tot leven. 

lees verder

Dossiers Zuiderzeesteunwet gedigitaliseerd

De dossiers van de Uitvoering Zuiderzeesteunwet (1925-1975) zijn bewaard gebleven bij het Flevolands Archief. Sinds kort is een deel van dit archief online beschikbaar. Het archief is een belangrijke bron voor zowel genealogen als mensen die belangstelling hebben voor de sociale geschiedenis van het voormalige Zuiderzeegebied. In het kader van Metamorfoze is het archief gedigitaliseerd en geconserveerd. 

lees verder


Library Damage Atlas direct bestellen?

Vul het aanvraagformulier in >

Metamorfoze is het Nationaal Programma voor het behoud van het papieren erfgoed en is ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek. Het programma is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om af te melden.