12|18

Nieuwe tijdschriften komen van Teylersmuseum tot Drents Archief

Er zijn weer veel nieuwe tijdschrifttitels geselecteerd om te conserveren, digitaliseren en online beschikbaar te stellen via Delpher. Dit jaar is het opmerkelijk dat er een aantal nieuwe instellingen bij zijn, die niet eerder een aanvraag hebben ingediend. Van de veertien aanvragende culturele erfgoedinstellingen zijn er acht nieuw voor ons. 

lees verder

Mijn reis naar The National Archives

Op 25 oktober reisde Marg van der Burgh (programmamanager) naar The National Archives en de The British Library in Londen. Bij The National Archives bekeek ze de Prize Papers en de Surinaamse slavernijarchieven; bij The British Library ging het vooral om de mogelijkheden te bespreken wat binnen Metamorfoze Kranten gedigitaliseerd zou kunnen worden.

lees verder

Zilverarchieven Bonebakker en Zwollo online

Het resultaat van het project Zilverarchieven van het RKD is online beschikbaar. Deze archieven maken deel uit van een belangrijke kerncollectie van tien zilverarchieven. Deze archieven bieden een zo compleet mogelijk overzicht van de edelsmeedkunst in de negentiende en twintigste eeuw in Nederland en zijn een mooie bron voor musea, onderzoekers, publicisten en een algemeen geïnteresseerd publiek. 

lees verder

Samenwerken aan archief Sint-Catharinagasthuis

Het archief van het Sint-Catharinagasthuis (1291-1965) in Grave en de Tafel van de Heilige Geest is een van de oudste en best bewaarde archieven op het gebied van de medische en sociale zorg in de provincie Noord-Brabant. Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) start voor dit archief een Metamorfozeproject. Eind 2021 zullen de scans online beschikbaar zijn via de website van het BHIC.

lees verder

 

Stichting Omroep Muziek digitaliseert WOII bladmuziek

In september 2018 is de Stichting Omroep Muziek (SOM) gestart met het digitaliseren van bladmuziek voor radioprogramma’s uit de periode tijdens en rond de Tweede Wereldoorlog. Het is een selectie uit de collectie van de SOM, die bladmuziek beheert uit 1920 tot 1980 speciaal geschreven voor radio- en televisieprogramma’s. 

lees verder

Schadeatlas gaat de hele wereld over

Sinds eind augustus heeft Metamorfoze ruim tweehonderd exemplaren van de Library Damage Atlas verstuurd. Ze gaan de hele wereld over, van Aruba tot Zwitserland. Veel aanvragen komen uit Engeland, Duitsland en Amerika, maar ook uit landen als Koeweit, Pakistan, Egypte, Maleisië, Hawaii en India. 

lees verder


Library Damage Atlas direct bestellen?

Vul het aanvraagformulier in >

Metamorfoze is het Nationaal Programma voor het behoud van het papieren erfgoed en is ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek. Het programma is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om af te melden.