09|19

Nieuwe tijdschriften online via Delpher

Op 5 augustus zijn meer dan 80.000 nieuwe tijdschriften (nummers) aan Delpher toegevoegd, van maar liefst 367 titels en afkomstig van 30 verschillende instellingen. Het aantal beschikbare titels in Delpher is nu bijna verdubbeld, van 470 naar 840. 

lees verder

Project voor grootste muziekcollectie

Het Regionaal Historisch Centrum Limburg start met een project voor de muziekcollectie van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Deze is de grootste Nederlandse collectie van oude religieuze muziek van meer dan 400 binnen- en buitenlandse componisten. Het is verzamelde bladmuziek (noten, teksten, arrangementen) die tussen 1693 en 1868 in de kerk ten gehore werd gebracht bij missen en kerkelijke feesten.


lees verder

Kennisbijeenkomst gemist?

Op 11 juni 2019 ging de kennisbijeenkomst van Metamorfoze over papier. Wat kun je aan papier zien en wat is de beste manier om het te conserveren? Papier uit de Middeleeuwen, afkomstig uit kantoren, of als product van animatiefilms. 

lees het verslag
 

Flipje meer dan jam

Het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) start een Metamorfozeproject voor honderd jaar archief van Koninklijke Maatschappij De Betuwe. Zij gaan het archief dat loopt van 1888 tot 1987 komend jaar conserveren en digitaliseren. 

lees verder

 

Hoe gaat dat digitaliseren?

Een Metamorfozeproject begint met de selectie van het archief of collectie. Daarna volgt een aantal stappen die in elk project terugkomen. We hebben de vier stappen in beeld gebracht.

lees verder


Library Damage Atlas bestellen?

Vul het aanvraagformulier in >

Metamorfoze is het Nationaal Programma voor het behoud van het papieren erfgoed en is ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek. Het programma is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om af te melden.