04|20

Twee eeuwen agrarische geschiedenis

Het Zeeuws Archief is gestart met de digitalisering van het archief van De Wilhelminapolder. Door de grootte van het bedrijf en de volledigheid van het archief geeft het een betrouwbaar en uniek beeld van de agrarische geschiedenis van Nederland en West-Europa

lees verder

Archief oudste zustergemeenschap online

In 2016 startte het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met het Zeeuws Archief een Metamorfozeproject voor het archief van priorij Sint-Catharinadal. Drie jaar later is het archief geconserveerd en gedigitaliseerd en sinds eind vorig jaar voor iedereen online beschikbaar.

lees verder

Kralen en gouden ringen gevonden

Erik van der Doe, coördinator archieven en collecties, vindt in tweehonderd jaar oude brieven een bijzondere inhoud; glaskralen en gouden ringen. De brieven maken onderdeel uit van de Prize Papers. 

lees verder
 

Nieuwe kranten online via Delpher

Op 20 april zijn meer dan 163.000 krantennummers toegevoegd. Het gaat om 69 titels waarvan 58 nieuwe titels die nog niet in Delpher aanwezig waren. Ze zijn afkomstig van onder andere de KB, Universiteitsbibliotheek Amsterdam en Museum Hoekse Waard.

lees verder


Project voor Archieven en Collecties aanvragen?

Stuur de aanvraag in voor 1 oktober>

Metamorfoze is het Nationaal Programma voor het behoud van het papieren erfgoed en is ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek. Het programma is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om af te melden.