Nieuwe Schadeatlas ontwerptekeningen‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Schadeatlas ontwerptekeningen bestellen


Metamorfoze heeft in samenwerking met het Nieuwe Instituut de Schadeatlas ontwerptekeningen uitgegeven. Deze schadeatlas is de derde in een reeks (na de Schadeatlas archieven en Schadeatlas bibliotheken) en is een hulpmiddel bij herkennen en classificeren van schadebeelden bij ontwerptekeningen van architecten en biedt informatie over het beheer en behoud. Je kunt gratis een exemplaar bestellen.


Meer over de Schadeatlas

Aan de slag met onderzoek papierconservering


Heeft u een onderzoeksvraag op het gebied van papierconservering? Wilt u hiervoor onderzoek uitvoeren? U kunt bij Metamorfoze in 2024 een onderzoeksvoorstel indienen voor financiering. U kunt hiermee bijdragen aan het ontwikkelen van kennis over het behoud en beheer van papieren collecties.


Meer weten over onderzoek papierconservering

Aanvraag indienen voor Slavernijverleden Digitaal?


Heeft u collecties of archieven met betrekking tot het slavernijverleden? Erfgoedinstellingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk kunnen hiervoor financiering aanvragen. We richten ons op gedrukte of geschreven bronnen, maar ook op afbeeldingen, audiovisueel materiaal, objecten of ander erfgoed. 


Meer weten over slavernijverleden digitaal


Middeleeuwse handschriften in beeld


Een van de nieuwe projecten van Metamorfoze is het digitaliseren van middeleeuwse handschriften. Janou Munnik (projectfotograaf) en Annelynn Koenders (handschriftexpert) hebben hiervoor inmiddels drie maanden door Nederland getoerd. Wat zijn ze allemaal tegengekomen en hoeveel hebben ze al gedaan?


Meer weten over digitalisering middeleeuwse handschriften


Nieuw project: Zeeuwse Ambachtsheerlijkheden


Een van de in 2022 goedgekeurde Metamorfozeprojecten is die van het Zeeuws Archief voor de archieven van 25 Zeeuwse Ambachtsheerlijkheden. Onlangs kon het project van start gaan. Het gaat om ruim 60 meter archief dat geconserveerd, gedigitaliseerd en online beschikbaar gesteld gaat worden. 


Meer weten over de ambachtsheerlijkheden


Nieuwsbrief afmelden of wijzigen?