Leeszaal weer beperkt geopend vanaf 19 november

Op donderdag 19 november openen wij onze deuren weer voor een beperkt aantal bezoekers. Vanwege de coronarichtlijnen van de Rijksoverheid en verbouwingswerkzaamheden in de leeszalen kunnen wij tot en met januari aan maximaal 30 bezoekers een werkplek bieden. Deze plekken zijn alleen beschikbaar voor het gebruik van de KB-collectie. Om teleurstellingen te voorkomen, raden we u aan vooraf een werkplek te reserveren.

Lees hier alles wat u moet weten over uw bezoek.

Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in de openbare ruimtes van de KB.

Via onze site kunt u scans of hoogwaardige reproducties aanvragen. KB-leden kunnen boeken aanvragen via IBL. Op verzoek kunnen we boeken uit Nederlandse bibliotheken aan u toesturen, hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Dit geldt ook voor uitleenbare boeken uit onze eigen collectie. Neemt u hiervoor contact op via het contactformulier.

Online zijn we 24/7 geopend

  • op delpher.nl vindt u ruim 120 miljoen pagina‚Äôs uit Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften die vrij in te kijken zijn.
  • In de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren, DBNL.org, staan duizenden teksten uit de Nederlandse en Vlaamse taal- en cultuurgeschiedenis. Voor het lezen van de boeken en tijdschriften in de DBNL is geen abonnement nodig.
  • U vindt op onze website een ruim aanbod aan digitale bronnen.
  • In de online Bibliotheek vindt u een ruime keuze aan e-boeken en luisterboeken. U kunt deze lezen via de online Bibliotheek-app, uw eigen e-reader of via de website onlinebibliotheek.nl. U moet hiervoor lid zijn van een openbare bibliotheek of van de online Bibliotheek zelf. Jongeren kunnen ook terecht op jeugdbibliotheek.nl, waar boeken van alle AVI-niveaus te vinden zijn.
  • In de online expositie Liefde en Vriendschap vindt u onder andere teksten, podcasts en virtuele presentaties over dit mooie onderwerp.

Vragen?

Neem vooral contact met ons op als u vragen heeft, via onze contactpagina of via Facebook of Twitter.