Leeszalen weer beperkt open

Sinds dinsdag 25-5 zijn de leeszalen weer geopend voor een beperkt aantal bezoekers per tijdvak en van maandag t/m vrijdag 10.00-16.00 uur.

Vanwege de coronarichtlijnen van de Rijksoverheid en werkzaamheden in de leeszalen kunnen wij aan een beperkt aantal bezoekers een werkplek bieden. Op dit moment is de capaciteit 60 bezoekers. Deze plekken zijn alleen beschikbaar voor het gebruik van de KB-collectie. Om teleurstellingen te voorkomen, raden we u aan vooraf een werkplek te reserveren en het benodigde collectiemateriaal tijdig aan te vragen via de catalogus.

Meer informatie en de mogelijkheid om te reserveren vindt u op de pagina Leeszalen open.

Neem vooral contact met ons op als u vragen heeft, via onze contactpagina of via Facebook of Twitter.

Online zijn we natuurlijk 24/7 geopend

  • op delpher.nl vindt u ruim 120 miljoen pagina‚Äôs uit Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften die vrij in te kijken zijn.
  • In de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren, DBNL.org, staan duizenden teksten uit de Nederlandse en Vlaamse taal- en cultuurgeschiedenis. Voor het lezen van de boeken en tijdschriften in de DBNL is geen abonnement nodig.
  • U vindt op onze website een ruim aanbod aan digitale bronnen.
  • In de online Bibliotheek vindt u een ruime keuze aan e-boeken en luisterboeken. U kunt deze lezen via de online Bibliotheek-app, uw eigen e-reader of via de website onlinebibliotheek.nl. U moet hiervoor lid zijn van een openbare bibliotheek of van de online Bibliotheek zelf. Jongeren kunnen ook terecht op jeugdbibliotheek.nl, waar boeken van alle AVI-niveaus te vinden zijn.
  • In de online expositie Liefde en Vriendschap vindt u onder andere teksten, podcasts en virtuele presentaties over dit mooie onderwerp.

Vragen?

Neem vooral contact met ons op als u vragen heeft, via onze contactpagina of via Facebook of Twitter.