De KB zoekt een nieuwe algemeen directeur

De KB, de nationale bibliotheek van Nederland, is op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Benieuwd naar wat voor organisatie de KB is, en naar welke grote thema's je tegenkomt in deze veelzijdige functie? Op deze pagina helpen we je op weg.

Werken aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. We maken voor iedereen in Nederland onderzoeken, lezen, ontdekken en een leven lang leren mogelijk. Thuis en in de bibliotheek, online en offline. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Om onze maatschappelijke impact zo groot mogelijk te maken, werken we samen met vele netwerkpartners.

Al sinds onze oprichting in 1798 proberen we zoveel mogelijk te verzamelen van wat in of over Nederland is geschreven. We helpen onderzoekers met digitale bronnen en datasets, en verrichten zelf veel onderzoek. Met onze diensten, zoals de online Bibliotheek, Delpher en DBNL bereiken we 1 op de 3 Nederlanders. We zetten ons samen met de openbare bibliotheken in voor leesbevordering, digitale inclusie en een leven lang ontwikkelen.

En dan zijn we ook nog volop bezig met de voorbereiding van de verhuizing naar ons toekomstige boekenmagazijn en de ontwikkeling van een nieuw publieksgebouw.

De vacature

De nieuwe directeur die we zoeken geeft samen met het directieteam leiding aan een internationaal toonaangevende organisatie met ruim 500 bevlogen medewerkers. Iemand die ervoor zorgt dat de KB een krachtige digitale en publieke speler blijft rond haar strategische doelen op het gebied van Lezen en Digitale geletterdheid, Onderzoeken en ontdekken en Duurzame toegang.