Tiele-lezing 2012: De Buitenspiegel

Op dinsdag 24 april vindt in de Beurs van Berlage te Amsterdam de Tiele-lezing 2012 plaats. Dit jaar spreekt Arne Gast als gerenommeerde buitenstaander over het boekenvak in zijn lezing 'De Buitenspiegel'.

Deze elfde Tiele-lezing maakt deel uit van het symposium 'De staat van het Boek' dat georganiseerd wordt door de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak (KVB), de Tiele-Stichting en dit jaar ook met onze Vlaamse vakgenoten van het BoekenOverleg. Het symposium wordt dit jaar zowel in Nederland als in Vlaanderen gehouden, op twee achtereenvolgende dagen. De toegang tot het Nederlandse symposium is gratis en na afloop wordt u een drankje aangeboden. Inschrijven is mogelijk bij de KVB. Meer informatie vindt u op de website van de KVB.

De Tiele-lezing wordt jaarlijks gehouden onder auspiciën van de dr. P.A. Tiele-Stichting en de Koninklijke Bibliotheek. De dr. P.A. Tiele-Stichting wil de boekwetenschap in Nederland bevorderen, door het instellen van leerstoelen, het laten uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, het (doen) uitgeven van wetenschappelijke publicaties, het organiseren van symposia, congressen en lezingen.

Voorafgaand aan de lezing wordt de Tiele-Scriptieprijs 2011 uitgereikt. Tevens verschijnt op 24 april de tweede publicatie in de Tiele-reeks 'Boeketje Boekwetenschap', getiteld Schakels in de keten van het boek, gepubliceerd door Amsterdam University Press, ISBN 978 90 8964 320 9, € 14,50. De Tiele-Stichting biedt alle bezoekers van het symposium een exemplaar aan. Hierna is de uitgave te koop via de stichting en in de boekhandel.