Europeana Newspapers informatiemiddag 28 oktober

De KB nodigt u graag uit voor de Europeana Newspapers informatiemiddag op 28 oktober 2014 van 13:00 tot 17:00 uur.

Het project Europeana Newspapers

In Europeana Newspapers, dat in januari 2015 zal worden afgerond, worden zo’n 18 miljoen krantenpagina’s beschikbaar gesteld via Europeana en The European Library. 10 miljoen krantenpagina’s zullen full text doorzoekbaar zijn. De kranten zijn afkomstig van bibliotheken uit uiteenlopende landen, waaronder Duitsland, Estland, Letland, Finland, Servië en Polen. Ook de KB is partner in dit project en heeft een deel van de eigen krantencollectie beschikbaar gesteld.

Europeana Newspapers informatiemiddag

Graag lichten wij op 28 oktober de mogelijkheden van deze digitale collectie verder toe. We geven het woord aan onderzoekers die werken met digitale kranten, we horen meer over de KB-krantencollectie en zullen het project en de zoekmogelijkheden presenteren. We sluiten de middag af met een borrel.

Voor wie is deze middag bedoeld?

De Europeana Newspapers informatiemiddag is bedoeld voor iedereen met interesse in historische kranten, zoals historici, genealogen, erfgoedinstellingen, bibliotheekmedewerkers, docenten en journalisten.

Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Wij horen graag of u aanwezig zult zijn. Aanmelden kan tot en met 22 oktober met behulp van dit formulier.