Geheugen van Nederland scoort goed bij zijn bezoekers

Afgelopen zomer is een gebruikersonderzoek naar de beeldbank Geheugen van Nederland uitgevoerd. Hieruit bleek  dat de bezoekers van het Geheugen de website als betrouwbaar, informatief en interessant typeren en gemiddeld met een 7,6 beoordelen. .

Wie gebruiken het Geheugen?

Hobbyisten, vrijetijdshistorici, verzamelaars en wetenschappers gebruiken het Geheugen regelmatig. Zij bezoeken de site  gemiddeld één keer in de paar maanden. Hieronder geeft een grote groep te kennen aansluitend de website van een aangesloten instelling te bezoeken.

Hoe ziet men het Geheugen?

In de eerste plaats ziet men de site als een interessante informatiebron, daarnaast als een verzamelplaats van kwalitatief hoge museale afbeeldingen en ten slotte als een website om in te grasduinen. De themapagina’s worden goed bezocht en gewaardeerd. Vooral het thema Geschiedenis en Samenleving vindt men interessant, net als de thema’s Kunst en Cultuur en Ruimte en Omgeving. De webexposities worden minder bezocht maar wel prima beoordeeld.

Verbeterpunten

Bezoekers noemden ook verbeterpunten. De zoekfunctie, de navigatie binnen de website, een rustiger en overzichtelijker vormgeving en meer informatie over copyright waren enkele suggesties.  Waardevolle input waarmee we de komende periode aan de slag gaan om het Geheugen van Nederland te verbeteren. Iedereen die aan het onderzoek heeft meegewerkt willen we hartelijk bedanken.