Derde internationale conferentie CODL (Circulation of Dutch Literature)

De derde conferentie van het NWO-project Circulation of Dutch Literature (CODL) vindt plaats in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag van 28 tot en met 30 mei 2015.
Zo’n 65 sprekers uit vijftien landen presenteren hier hun onderzoek naar en ervaring met de verspreiding en receptie van Nederlandstalige literatuur in nationaal en internationaal verband. Speciale gasten zijn prof. Deborah Cartmell (Leicester), prof. Reine Meylaerts (Leuven), prof. Frits van Oostrom (Utrecht), prof. Ann Rigney (Utrecht), prof. Nico Wilterdink (Amsterdam) en de schrijfster Joke van Leeuwen.
Een afzonderlijk panel, met een literair agent en vertegenwoordigers van het Expertisecentrum Literair Vertalen, de Nederlandse Taalunie, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren, is gewijd aan intermediaire instanties. In een tweede panel worden verwante projecten in het buitenland gepresenteerd.
Het congres blikt daarmee niet alleen terug op de resultaten die in het CODL-project zijn behaald, maar richt de blik ook op samenwerkingsmogelijkheden in de toekomst.

Deelname

Heeft u belangstelling om de conferentie bij te wonen? De kosten voor deelname bedragen € 10, - per dag; aanmelden kan via dit formulier.
Meer informatie over het project vindt u op www.codl.nl.