Researchers-in-residence digitale onderzoeksprojecten

KB zoekt jonge wetenschappers

30 september 2015 - Sinds 2014 nodigt de KB jonge onderzoekers uit om een aantal maanden in het KB Research Lab door te brengen. Ze werken daar aan eigen onderzoek met dataverzamelingen die voortkomen uit grote digitaliseringsprojecten, bijvoorbeeld van historische kranten. Samen met KB-medewerkers proberen zij een onderzoeksvraag te beantwoorden met behulp van digitale technieken.

Van de samenwerking profiteren zowel de onderzoekers als de KB. De onderzoeker kan gericht werken aan oplossingen voor zijn specifieke vragen met ondersteuning van programmeurs en inhoudelijk experts. De KB leert van de wensen en methoden van de onderzoeker om zo de dienstverlening te kunnen verbeteren.
De resultaten (tools) komen beschikbaar in het KB Research Lab, zodat andere onderzoekers die ook kunnen gebruiken en eventueel uitbreiden.

Belangstelling?

De KB is nu op zoek naar wetenschappers die geïnteresseerd zijn in een dergelijke samenwerking. Meer informatie over de toegangseisen rondom het programma en het aanmeldformulier zijn te vinden op het KB Research Blog. Het formulier staat tot 1 november 2015 online, daarna begint de selectieprocedure.
Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met ons digital humanities team .