Eerste Nederlandse Publiekdomeindag op 5 januari

11 december 2017 - Auteursrechtelijke bescherming is tijdelijk. In Nederland geldt dat de duur van deze bescherming afloopt op 1 januari, 70 jaar na de dood van de maker. Dan komen veel werken beschikbaar die niet meer auteursrechtelijk beschermd worden. Daarom wordt 1 januari ook wel publiekdomeindag genoemd.

Op 1 januari 2018 komen werken in het publieke domein beschikbaar van makers die in 1947 overleden zijn, zoals schrijver en componist Willem Pijper, meestervervalser Han van Meegeren en kinderboekenschrijfster Anke Servaes.

Symposium

We vieren dit op vrijdag 5 januari met een symposium in de KB te Den Haag. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur op deze eerste Nederlandse Publiekdomeindag. U hoort van diverse experts meer over Willem Pijper en Han van Meegeren, kunst in het publieke domein en recente ontwikkelingen in het auteursrecht.

Meer informatie

Deelname is gratis. In verband met de catering u wel graag aanmelden via het formulier op http://publiekdomeindag.nl/. Daar vindt u ook het programma en overige informatie. Graag tot 5 januari! U kunt ons volgen op Twitter via #publiekdomeindag

Organisatie

Deze dag wordt georganiseerd door Kennisland i.s.m. Creative Commons Nederland en Wikimedia Nederland. De KB treedt op als gastheer.