Feest: Metamorfoze bestaat 20 jaar

20 oktober 2017 - Metamorfoze, het nationaal programma voor het behoud van het papieren erfgoed dat is ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek, bestaat twintig jaar. Wij nodigen u van harte uit voor een feestelijke bijeenkomst om dit feit te vieren.

Jubileumfeest: Metamorfoze in woorden en akkoorden

Om het 20-jarige bestaan te vieren organiseert Metamorfoze op 7 november een feestelijke bijeenkomst in LantarenVenster in Rotterdam. We bieden een middag met verhalen, liederen en muziek over twintig jaar Metamorfoze en vijf eeuwen geconserveerd papieren erfgoed. Jacques Klöters is de verteller en presentator van de middag. Er zijn interviews met betrokkenen uit het veld en we presenteren een jubileumboek, ontworpen door Irma Boom met een essay van Tijs Goldschmidt.

Boekband van 'Metamorfoze' van Louis Couperus
Boekband van 'Metamorfoze' van Louis Couperus
Abraham Prikkie's op- en aanmerkingen, 1891
Abraham Prikkie's op- en aanmerkingen, 1891

Wat heeft twintig jaar Metamorfoze opgeleverd?

Dankzij twintig jaar Metamorfoze zijn meer dan 125 miljoen pagina’s Nederlands papieren erfgoed geconserveerd. De eerste tien jaar zetten wij het materiaal op microfilm, daarna gingen we over op digitaliseren. Zo’n 140 Nederlandse erfgoedinstellingen hebben Metamorfoze weten te vinden voor projectaanvragen en honderden archieven en collecties zijn inmiddels verfilmd en/of gedigitaliseerd.

De geschiedenis: het begin van Metamorfoze