Hackathon daagt ontwikkelaars uit om digitaal erfgoed te verbinden

Op 9 en 10 februari 2018 bundelen het Netwerk Digitaal Erfgoed, het Rijksmuseum en de KB | nationale bibliotheek (KB) hun krachten voor de HackaLOD: dé culturele Linked Open Data hackathon van 2018. Ontwikkelaars met creatieve ideeën worden uitgedaagd om in 24 uur nieuwe toepassingen te maken door verschillende erfgoedcollecties met elkaar te verbinden. Net als de vorige editie is de locatie weer bijzonder: de monumentale Posthoornkerk van P.J.H. Cuypers in het centrum van Amsterdam. Programmeurs mogen in het rijksmonument werken in het koor, bij het biechthokje of in de gewelven.

Posthoornkerk, Amsterdam

Bron: Stadsherstel Amsterdam / Aart Jan van Mossel

Posthoornkerk, Amsterdam

Bron: Stadsherstel Amsterdam / Aart Jan van Mossel

Symposium

De HackaLOD wordt zaterdagmiddag 10 februari afgesloten met een symposium over de mogelijkheden van linked open data. Het symposium is bedoeld voor medewerkers van musea, bibliotheken & archieven, wetenschappers en anders geïnteresseerden. Aan het einde van het symposium presenteren de ontwikkelaars wat zij tijdens de hackathon ontwikkeld hebben, gevolgd door de prijsuitreiking. Het programma van het symposium wordt later bekend gemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Hackalod waaronder de inschrijfmogelijkheden, zie www.hackalod.com. Inschrijven kan tot 31 januari 2018.
Voor een impressie van de vorige editie van de HackaLOD zie hier het filmpje dat de vorige winnaar Hay Kranen maakte.