Het Heel Grote Vogelboek

28 maart 2017 - Twee jaar geleden publiceerde Lannoo samen met de Koninklijke Bibliotheek (KB) de facsimile-uitgave Nederlandsche Vogelen van Nozeman & Sepp (1770-1829). Nu verschijnt Het heel grote vogelboek gebaseerd op het origineel uit de collectie van de KB.

De moderne teksten zijn geschreven door kinderboekenauteur Bibi Dumon Tak. Zij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. In 2001 verscheen haar eerste boek: Het koeienboek. Hiervoor kreeg ze meteen een Zilveren Griffel. Er volgden meer boeken, voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen. En in 2006 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk: Laika tussen de sterren . Ze kreeg nog drie Zilveren Griffels, onder andere voor Bibi's bijzondere beestenboek. In 2012 ontving ze voor Winterdieren de Gouden Griffel, de prijs voor het beste kinderboek van het jaar. Het mag duidelijk zijn: Bibi Dumon Tak schrijft over dieren in ons leven, op een voor jong en oud toegankelijke manier. Het heel grote vogelboek is dan ook een feest om voor te lezen én om zelf te lezen.

Bibi Dumon Tak schrijft in een voortreffelijke stijl: nonchalant maar raak, opgewekt, liefdevol, aaibaar en zeer geestig. Ze probeert van iedere zin een feestje te maken.

(Juryrapport Gouden Griffel)