KB & Europeana’s verhalenmiddag op 18 december

6 december 2018 - Iedereen heeft wel voorwerpen, zoals foto’s, brieven, ansichtkaarten of recepten, die een verhaal vertellen over ons leven. Over ons verleden en over hoe dat ons heeft gevormd. Voor velen van ons is dat een verhaal over migratie en immigratie.

Verhalenmiddag & borrel

Op deze middag kunt u niet alleen uw migratieverhaal delen, maar ook genieten van een muzikaal optreden, luisteren naar andere migratieverhalen en vanaf 16.30 uur borrelen en netwerken. Bij de borrel is er een kort gesprek over migratie en cultureel erfgoed en is er Mexicaanse muziek te horen.

Bovendien kunt u de exclusieve fototentoonstelling 'Weer toekomst!' bekijken, met portretten van studenten van de Stichting voor Vluchteling Studenten (UAF). De foto's van Ahmet Polat (Fotograaf des Vaderlands 2016) gaan over de integratie van vluchtelingen via studie en werk. Hij laat de mens achter de vluchteling zien.

Locatie

De foyer van de Koninklijke Bibliotheek (Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag).

2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed

In 2018, het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, heeft Europeana samengewerkt met erfgoedinstellingen en mensen uit heel Europa om verhalen te verzamelen. Die verhalen beschrijven hoe ons continent door migratie is beïnvloed en gevormd. Deze verhalen gaan over liefde, opvoeding, oorlog, vervolging, keuken, sport, weer en meer, en brengen evenveel geluk, liefde en leven over als verdriet, oorlog en tragedie.