Nieuwe Expositie Topstukken KB

Van 24 mei tot 1 september bij de Koninklijke Bibliotheek

22 mei 2018 - De selectie topstukken in de expositieruimte van de Koninklijke Bibliotheek (KB) is weer vernieuwd. Uit de vele schatten van de KB hebben onze collectiespecialisten een nieuwe selectie gemaakt die u gratis kunt bewonderen in onze Expositie Topstukken. In de speciale tentoonstellingsruimte ziet u een vijftigtal boeken en handschriften die we normalerwijs in een speciale kluis bewaren omdat ze kostbaar en kwetsbaar zijn. Nu hebben we ze tevoorschijn gehaald om aan het publiek te tonen, voorzien van uitleg door onze specialisten.

Ortelius’wereldatlas 1571
Ortelius’wereldatlas 1571

Hoogtepunten uit de nieuwe selectie zijn onder meer een Ortelius’ wereldatlas uit 1571, een evangeliarium uit de tiende eeuw en Nederlandsche vogelen (1770-1829) waarin 250 inheemse vogels in worden besproken. Tevens wordt een bijzondere Chemiseband tentoongesteld met daarin een laatmiddeleeuws getijdenboek. Dit boek is vervaardigd rond 1460 te Valencia in de omgeving van de miniaturist Juan Mari.

Deze en nog vele andere topstukken werken liggen vanaf donderdag 24 mei in de vitrines.

De Expositie Topstukken in de KB is zes dagen per week gratis te bezoeken.

Bezoekadres: Prins Willem-Alexanderhof 5 Den Haag.

De Expositie Topstukken is 6 dagen per week gratis te bezichtigen en goed te combineren met een bezoek aan het Literatuur Museum.

Meer informatie: www.kb.nl/topstukken