Nieuwe selectie Topstukken nu te zien bij de Koninklijke Bibliotheek

19 december 2018 - In de Expositie Topstukken bij de Koninklijke Bibliotheek zijn bijzondere stukken uit de collectie te zien. Van de vele schatten van de KB is in de speciale tentoonstellingsruimte een selectie opgesteld die meerdere keren per jaar wisselt. Boeken en handschriften worden tevoorschijn gehaald om aan het publiek te tonen, voorzien van uitleg door specialisten. Van romans en dichtbundels tot atlassen, modebladen, jeugdtijdschriften, sierpapier, boekbanden, brieven en nog veel meer. De objecten dateren van de middeleeuwen tot nu en zijn normaal gesproken niet zomaar te zien. De Expositie Topstukken biedt bezoekers dé kans om door de collecties van de KB te dwalen en zich te verwonderen over de pracht van het geschreven woord.

De collectiespecialisten hebben een nieuwe selectie gemaakt die van 19 december 2018 t/m 30 maart 2019 te zien is. We belichten hierbij alvast enkele uitzonderlijke stukken die het komende kwartaal de vitrines sieren:

Boekje in een walnoot, ca. 1820

Het genre van het miniatuurboek heeft een bijzondere plaats binnen de boekhistorie. Het uitzonderlijke formaat maakt lezen meestal onmogelijk.