Studiedag ‘Het web gearchiveerd?’

12 september 2018 - Met datajournalist Henk van Ess en de Canadese historicus Ian Milligan als keynote speakers belooft donderdag 11 oktober een zeer interessante studiedag webarchivering te worden. Inschrijven voor de studiedag ‘Het web gearchiveerd?’ is nog mogelijk.

Voorlopig programma bekend

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief organiseren gezamenlijk met het Netwerk Digitaal Erfgoed de landelijke studiedag webarchivering.

Studiedag Webarchivering 2016

De studiedag Webarchivering in 2016 bracht zo’n 120 geïnteresseerden samen bij Beeld en Geluid

Nog meer webarchivering: Workshop What’s in the Webarchive

Houdt u zich bezig met webarchivering of webarchieven en bent u altijd al benieuwd geweest wat er in een webarchief zit en wat er met de inhoud ervan kan worden gedaan? Kom dan op woensdag 10 oktober met uw laptop naar de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Tijdens de workshop ‘Wat zit er in het webarchief’ staat de inhoud van het webarchief centraal. Hoe is een webarchief opgeslagen, wat is een .warc-bestand, wat zit er in dit bestand, wat kan een gebruiker hiermee en wat voor techniek is hiervoor nodig? De workshop zal worden geleid door Ian Milligan. Ook deze workshop is kosteloos. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan Marcel Ras.