Voorinschrijving Tech Storm II geopend

21 augustus 2018 - Voor de tweede keer dit jaar, op 26 en 27 oktober, organiseert Wikimedia Nederland in samenwerking met de KB ‘Tech Storm’. Tech Storm is een hackathon waarbij u zelf aan de slag kunt met de software en data waarop Wikipedia en de andere Wikimedia-projecten draaien.

De Wiki Tech Storm in mei was een kleine hackathon, speciaal voor vrouwen. De Tech Storm in oktober staat open voor iedereen, maar wil net als de eerste hackathon ook juist de participatie van vrouwen in tech stimuleren.

Achtergrond

Wikipedia bevat een schat aan informatie, maar is niet ingericht om lastige onderzoeksvragen ineens beantwoord te krijgen. Een vraag als: ‘naar welke schilder zijn de meeste straatnamen vernoemd?’ is niet met één druk op de knop te beantwoorden. Wikipedia’s zus Wikidata biedt die mogelijkheid wel. Door middel van zoekopdrachten die u met programma’s als Sparql kunt bouwen, kunt u met Wikidata wel snel antwoord op dergelijke vragen krijgen.

Waarom deelnemen aan Tech Storm?

Tijdens dit tweedaagse evenement kunt u in de praktijk aan de slag met Wikidata, Wikimedia Commons, Sparql, Python, APIs, MediaWiki, bots, mobiele apps en andere toepassingen van de Wiki-software.