Geheugen van Nederland is verhuisd

16 december 2019 - Op maandag 16 december is het Geheugen van Nederland van www.geheugenvannederland.nl verhuisd naar geheugen.delpher.nl. Dit is gedaan om de URL geheugenvannederland.nl en de merknaam Geheugen van Nederland vrij te maken voor het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE). Het NDE zal het merk en de domeinnaam gebruiken voor de collectieve marketing van digitaal erfgoed (lees meer over het NDE en hun plannen op de website van het NDE).

Veranderingen

Er is bijna niets veranderd aan de website. Alle afbeeldingen van het Geheugen van Nederland zijn mee verhuisd naar geheugen.delpher.nl. De bezoekers van de pagina’s van het huidige Geheugen van Nederland worden voorlopig automatisch doorverwezen naar geheugen.delpher.nl. Dat geldt ook voor de verwijzingen vanaf andere webpagina’s naar pagina’s in het huidige Geheugen van Nederland. De teksten op de website geheugen.delpher.nl zijn aangepast aan de nieuwe situatie en er is een nieuw logo in gebruik genomen.

Wat kunt u vinden op geheugen.delpher.nl?

Op de website geheugen.delpher.nl staan bijna 800.000 gedigitaliseerde afbeeldingen van meer dan 90 bibliotheken, archieven en musea. U kunt er heerlijk dwalen tussen o.a. oude foto’s, kinderboeken, landkaarten, affiches, klederdracht, tegels, landkaarten en oude stadsgezichten. Neem snel een kijkje op geheugen.delpher.nl.