Neem deel aan de Week van het Digitaal Erfgoed

6 november 2019 - Van 25 tot en met 30 november 2019 organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) de Week van het Digitaal Erfgoed. Tijdens deze week vinden er door het hele land bijeenkomsten plaats over uiteenlopende thema’s voor uiteenlopende kennisniveaus. Erfgoedprofessionals uit allerlei sectoren en windstreken ontmoeten elkaar hier, delen kennis en doen inspiratie op.

Meer impact met digitaal erfgoed

In de Week staat de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed centraal. Als erfgoedsector willen we de maatschappelijke impact van digitaal erfgoed vergroten.

Aftrap op 25 november

Op 25 november trappen we de Week gezamenlijk af in Zutphen, met de Nonference ‘Digitaal fit in het netwerk’. Kennismaking met elkaar en met het werken volgens de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed staan hier centraal. In diverse praktische sessies traint u uw ‘digitale fitheid’ en leert u waar u in het netwerk terecht kunt voor hulp bij uw praktijksituatie.

HackaLOD 2019

In het kader van het Netwerk Digitaal Erfgoed organiseren de KB, het KNAW Humanities Cluster en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een HackaLOD op 29 en 30 november 2019 in de theaterloods bij Radio Kootwijk.