Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb

6 april 2020 - De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse openbare bibliotheken zijn online gewoon open. Via de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar – ook voor mensen die géén lid zijn van de Bibliotheek.

Ook voor de jeugd

De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als Stuntvlogger Sam van Jelmer Jespen, ook bijzondere boeken als Toverhanden van Chris Winsemius, Alaska van Anna Woltz, Trinkets van Kirsten Smith en Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel.

- #ikleesthuis

Op 17 maart lanceerde de CPNB met onder andere de online Bibliotheek de campagne #ikleesthuis: een oproep aan mensen om naar hun (online) boekhandel te gaan of gebruik te maken van de diensten van onlinebibliotheek.nl. ‘De ThuisBieb biedt alle Nederlanders meer dan 100 titels om heerlijk te kunnen lezen nu we allemaal binnen moeten blijven', aldus Ilja Klink van de KB, de nationale bibliotheek. ‘Ik ben er trots op dat we dit in korte tijd met al onze partners voor elkaar hebben gekregen en ik wens iedereen heel veel leesplezier!’

Het aantal bezoekers van de online Bibliotheek is sinds de start van de campagne meer dan verdrievoudigd. Het aantal uitleningen is ruimschoots verdubbeld. Eerder maakte de LuisterBieb, ook onderdeel van de online Bibliotheek, al ruim 100 luisterboeken toegankelijk voor leden en niet-leden.

Hoe het werkt

De e-books staan in de speciale ThuisBieb-app. Deze app is beschikbaar in de App Store en naar verwachting op korte termijn in Google Play. Wanneer de app is geïnstalleerd kan men het aanbod bekijken en titels selecteren. De app is beschikbaar t/m 1 juni.