Anne Geene start als eerste artist-in-residence

28 september 2021. Maandag 27 september is in de KB de eerste artist-in-residence gestart. In het voorjaar heeft de KB, samen met kunstinstelling Stroom Den Haag de kunstenaars Anne Geene en Risk Hazekamp, en het kunstenaarscollectief gerlach en koop, gekozen tot artists-in-residence. Deze kunstenaars krijgen de kans om een maand lang te werken in het KB Atelier. Hun werk zal zich voornamelijk richten op de vraag wat digitalisering betekent voor de beleving van het gedrukte woord en het tastbare boek. Daarnaast biedt het een unieke kans om te ontdekken wat de KB en beeldende kunstenaars in brede zin voor elkaar kunnen betekenen.

Het KB Atelier

Anne Geene (Breda, 1983) trapt af. De komende maand is Anne aan het werk in het KB Atelier. Het KB Atelier is vanaf de straatkant (Prins Willem- Alexanderhof) te zien. Als u vanaf het station in de richting van de KB loopt, dan kunt u Anne aan het werk zien in ons Atelier. Daarnaast is het KB Atelier vrij toegankelijk, dus u bent ook welkom om een kijkje te nemen in het KB Atelier.

Het werk van Anne Geene

Anne Geene onderzoekt, verzamelt, inventariseert en archiveert haar directe omgeving om deze te analyseren en te ordenen, volgens een schijnbare logica. Volgens Anne is die schijnbaar, want duiding van de verzamelde gegevens is van persoonlijke aard en een knipoog naar de menselijke drang tot ordenen en weten. Haar inspiratie vindt zij vooral in de natuur.

De artist-in-residence komt tot stand in samenwerking met Stroom Den Haag.