Cursussen van de Bibliotheek

Wat zijn de Cursussen van de Bibliotheek? Met de Cursussen van de Bibliotheek krijgen bibliotheekleden gratis toegang tot een pakket met online cursussen, 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Voor wie? Eindgebruikers van openbare bibliotheken
Webadres: www.bibliotheek.nl/cursussen
Contactpersonen: Naomi Deegenaars en Bertil Voogd

Cursussen van de Bibliotheek is de opvolger van de Bibliotheek/HEMA-academie, die op 14 november 2016 live is gegaan. Het betreft een pilot van een jaar. Bibliotheekleden kunnen 2 cursussen kiezen.

Voordelen voor de Bibliotheek

  • Het bibliotheeklidmaatschap van de bibliotheek wordt nog aantrekkelijker.
  • De bibliotheek onderstreept haar rol in educatie en ontwikkeling.
  • De bibliotheek kan inspelen op de geboden cursussen door het organiseren van workshops en / of bijscholing op locatie.
  • De bibliotheek biedt steeds vaker haar diensten ook online aan, als ondersteuning en vergroting van haar fysieke rol.

Doelstelling pilot 20.000 cursisten

Cursussen van de Bibliotheek is een pilot van een jaar om te zien of leden interesse hebben om (ook) online cursussen van de Bibliotheek te volgen. Doelstelling is dat in een jaar 20.000 mensen online cursussen bij de Bibliotheek gaan volgen. In 2017 zullen we diverse online campagnes (ook via sociale media) voeren om dit resultaat te behalen. De eerste vindt al plaats in januari.

Evaluatie

Een eerste evaluatie vindt eind februari 2017 plaats. In augustus 2017 wordt besloten of dit concept wordt voortgezet en uitgebreid.