Digitale prentenboeken van Bereslim

Wat is Bereslim? Bereslim biedt geanimeerde prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar waarin de verhalen tot leven worden gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem.
Omvang: momenteel 60 titels beschikbaar in het basispakket digitale content van de Bibliotheek.
Voor wie? Kinderen van 3 t/m 7 en hun ouders.
Website: www.bereslim.nl.
Contactpersoon: Willemijn Jongens.

Digitale prentenboeken Bereslim

Een aantal digitale Bereslimprentenboeken

Digitale prentenboeken van Bereslim

BereslimmeBoeken zijn geanimeerde prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 7 jaar waarin de verhalen tot leven worden gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem. BereslimmeBoeken stimuleren de woordenschat en het taalbegrip van het kind. De titels voor oudere kinderen zijn voorzien van de animatiefiguurtjes Mik en Melle die vragen stellen over het verhaal.

Bereslim gebruiken in de bibliotheek

Binnen de bibliotheek kunt u bezoekers zonder inlog gebruik laten maken van de BereslimmeBoeken. De toegang wordt binnen de bibliotheek via het IP-adres geregeld. Hiervoor moet de Bibliotheek éénmalig een kosteloos bibliotheekabonnement afsluiten.

Bereslim thuis gebruiken

Leden van de bibliotheek kunnen ook thuis gebruik maken van de BereslimmeBoeken. Hiervoor moeten zij een inlog opvragen bij Bereslim. Zij krijgen met deze inlog drie weken toegang tot de BereslimmeBoeken. Na drie weken kunnen ouders een nieuwe inlog aanvragen. Bereslim heeft een flyer gemaakt voor leden met een instructie hoe zij de BereslimmeBoeken kunnen benaderen via de website van de Bibliotheek. U kunt deze flyers aanvragen door een mail te sturen naar: .

Bibliotheekleden vragen hun inlog aan via de bibliotheekwebsite. Daarvoor is een component nodig in de bibliotheekwebsite. Hieronder staat hoe u die kunt aanbrengen.

Bereslim opnemen in een WaaS-website

U kunt voor Bereslim een standaardcomponent overnemen in uw website as a service (WaaS). Deze component staat in de map Websites/Landelijk/NL/Blueprint/KB/Jeugd/0-6/Bereslim. De component is beschikbaar via de Referentie-component. Vanuit de Referentie-component refereert u aan de Bereslim-component op de blueprintpagina van Bereslim. De instructie over de referentie-component is te vinden in de WaaS wiki.

Bereslimcomponent voor de WaaS Website as a Service

BereSlimcomponent voor de WaaS; als afbeelding bruikbaar voor andere websites.

Verwijzen naar Bereslim op een Niet-WaaS website

Als u geen WaaS-website heeft, dan kunt u zelf een afbeelding met een link plaatsen op de site. U kunt hiervoor de opzet gebruiken zoals hierboven getoond. Klik op 'deze afbeelding downloaden'.

Vanuit de site verwijst u bibliotheekleden naar de volgende link: http://www.bereslim.nl/portal/page/portal/bsm_backend/bsm_login/nblc_actie_widget. De gebruiker krijgt dan een inlogcode voor de site met BereslimmeBoeken.