Werkstuk en spreekbeurt

Wat is Werkstuk en spreekbeurt? Een dienst die nu op jeugdbibliotheek.nl te vinden is en die kinderen geschikte geselecteerde informatie biedt voor werkstukken en spreekbeurten.
Voor wie? Kinderen die een spreekbeurt of werkstuk maken.
Webadres: https://www.jeugdbibliotheek.nl/weten.html
Contactpersoon: Lieke Hoefs

Informatie op het juiste niveau

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Ook krijgen ze regelmatig vanuit school de opdracht om een werkstuk of een spreekbeurt te maken. Natuurlijk wordt kinderen geleerd hoe ze informatie moeten zoeken en beoordelen, maar om betrouwbare en bij het niveau passende informatie te vinden, zijn kinderen nog onvoldoende toegerust. Om kinderen te helpen aan geschikte informatie bieden we vanuit de Bibliotheek geselecteerde informatie. Ook lichten we regelmatig actuele onderwerpen uit om aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind. .

Informatie uit diverse bronnen

De informatie is geselecteerd door een team van onderwijsspecialisten en wordt minimaal één keer per jaar geactualiseerd. Per niveau wordt een selectie van boeken, filmpjes en links naar websites van derden getoond. Daarnaast komen informatieve e-books uit het e-bookplatform en de interactieve animaties terug bij de onderwerpen. Alle onderwerpen zijn ook voorzien van links naar Winkler Prins Junior en Studie. Deze links zijn ook buiten de Bibliotheek te bereiken.

Bibliotheek op school

De Informatie voor werkstukken en spreekbeurten is ontwikkeld vanuit het programma De Bibliotheek op school. Er wordt voortdurend gewerkt aan de inhoudelijke verbetering en actualisatie van de informatie.