KB-materialen via productencatalogus onderwijs beschikbaar voor scholen

18 juni 2015 - Enkele mooie KB-materialen zijn nu ook beschikbaar voor scholen via de productencatalogus onderwijs. De productencatalogus onderwijs is een webshop waarin een bibliotheek haar diensten en producten op onderwijsgebied kan aanbieden. Scholen, kinderopvanginstellingen en peuterspeelzalen kunnen deze diensten en producten bekijken en via de catalogus aanvragen. Inmiddels maken circa 90 openbare bibliotheken gebruik van zo’n productencatalogus.

Het onderwijsaanbod in de productencatalogus wordt ingevoerd in G!DS en is doorzoekbaar op onder meer de doelgroep en het soort aanbod.

Bijzondere materialen

De KB beschikt over mooie en bijzondere materialen voor het primair en voortgezet onderwijs, zoals het bladerboek Beatrijs, spreekbeurt- en werkstukmaterialen, Leesplein, etc. Via G!DS en de webshops van bibliotheken komen deze materialen direct beschikbaar voor scholen. De materialen worden door de KB in G!DS geplaatst en kunnen in de lokale catalogus worden opgenomen. Dankzij een link in het bestelveld wordt de school direct doorgeleid naar de juiste pagina op de KB-website of Bibliotheek.nl-website.

De Rijnbrinkgroep (werkgebied: Gelderland en Overijssel) heeft in haar webshop enkele bladerboeken van de Koninklijke Bibliotheek opgenomen, zoals de Beatrijs, en Centre Céramique Maastricht de werkstuk- en spreekbeurtmaterialen.

Uitbreiding aanbod

Er wordt momenteel nog gebouwd aan een voorziening in G!DS om de koppeling met de KB-materialen eenvoudiger in te richten; deze voorziening is na de zomer gereed. Daarna kan het aantal KB-producten in G!DS worden uitgebreid en beschikbaar worden gesteld aan scholen via de openbare bibliotheken.

Meer informatie

Wilt u ook een productencatalogus onderwijs of meer informatie? Stuur dan een mail naar .