Leesplein en de Koninklijke Bibliotheek

18 mei 2015 - Sinds 1 januari 2015 valt Leesplein als dienst binnen de Koninklijke Bibliotheek. Leesplein is de meest volledige website over kinder- en jeugdboeken voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar, hun ouders, professionals en de Bibliotheek.

Klikken door de Leestips en themalijsten zorgt voor inspiratie, maar gericht zoeken naar boeken op bijvoorbeeld het juiste AVI-niveau of aansluitend bij de leeslijst kan natuurlijk ook: Leesplein bevat ca. 18.000 boekbeschrijvingen en bijna 1.000 uitgebreide auteursportretten.

Maandelijks vindt de bezoeker er interviews met auteurs en deskundigen, er is een agenda met wat er te doen is in het land en voor meer verdieping zijn er diverse achtergrondrubrieken over (voor)lezen en leesproblemen. Leesplein besteedt aan praktisch iedere landelijke leesactie extra aandacht (Nationale Voorleesdagen, Jonge Jury, Kinderboekenweek, etc.) en er zijn vaak leuke, nieuwe boeken te winnen.

Mist u nog iets op Leesplein? Heeft u idee├źn? Laat het weten via , want Leesplein is van en voor de Bibliotheek! www.leesplein.nl / Meer informatie over Leesplein.