3 november Landelijke Dag Basisvaardigheden

9 september 2016 - Maar liefst 4 tot 6 miljoen Nederlanders ontbreekt het aan basisvaardigheden. Computeren, lezen en rekenen. Wat doen bibliotheken, gemeenten en andere organisaties om ze daarbij te helpen? En wat kunnen ze nog meer doen? Daar gaat de Landelijke dag Basisvaardigheden over op donderdag 3 november 2016 in Schouwburg Odeon te Zwolle. Aanmelden is vanaf nu mogelijk via basisvaardighedendag.biblionetgroningen.nl.

Samen doen: van Europese bibliotheken tot burgerparticipatie in de bibliotheek

Het thema van de Landelijke dag Basisvaardigheden is ‘Samen doen’. Want samen kom je verder. Het belooft een dag vol kennis, inspiratie en ontmoeting te worden. Bert Mulder vertelt over burgerparticipatie in de bibliotheek. Berthold Gunster leert de gasten de kunst van het Omdenken. En ook burgemeester Eric van Oosterhout, Kees Broekhof van Sardes, Jos Debeij en Maurice de Greef nemen het woord. De dagvoorzitter is Marijke Roskam, journalist en presentator van BNR.

Themasessies: van vluchtelingen tot laaggeletterden

Naast presentaties vinden er ook themasessies plaats. Themasessies over het op weg helpen van vluchtelingen, laaggeletterden, laaggeletterde ouders, de digitale overheid en het samenwerken met vrijwilligers.

Meer informatie en aanmelden

Op basisvaardighedendag.biblionetgroningen.nl.