9 februari: presentatie van tien innovaties in het OB-veld

12 december 2016 - Op donderdag 9 februari organiseert de KB samen met de Innovatieraad voor de tweede keer een middagbijeenkomst over ‘Innovatie in de praktijk’ voor openbare bibliotheken. De tien projecten die de KB meefinanciert worden gepresenteerd en de makers gaan in gesprek met de zaal over hun bijdrage aan de innovatie van openbare bibliotheken. De middag wordt begeleid door Erna Winters en Klaas Jan Mollema, leden van de Innovatieraad.

Haalbaar en schaalbaar

Projecten binnen de bibliotheeksector op het gebied van nieuwe technologieën en makerstoepassingen, de doorgaande leerlijn, kennismaken en kennisdelen en de nieuwe rol van de bibliothecaris zullen de revue passeren. Kenmerk van de projecten is dat ze haalbaar en schaalbaar zijn en dus direct toepasbaar in elke bibliotheek. Kijk voor meer informatie naar het programma en een overzicht van de verschillende projecten.

Innovatiesubsidies

Dit jaar heeft de KB op basis van het advies van de Innovatieraad aan tien bibliotheekprojecten een subsidie gegeven. Vernieuwing binnen het bibliotheeknetwerk is noodzakelijk. Met deze subsidies wil de KB een duurzaam innovatieproces binnen de openbare-bibliotheeksector bevorderen. Lees meer over de Innovatieraad en de Innovatieagenda

Praktisch

Het plenaire programma begint om 13.00 uur in de Aula van de KB, vanaf 12.15 uur vindt de ontvangst plaats met koffie/thee en een broodje. Vanaf 16.45 uur is er een afsluitende borrel. De toegang is gratis.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze link (link verwijderd). Wees er op tijd bij, want vol is vol.

Informatie

Met vragen kunt u terecht bij Grietje Smit, (programmamanager Innovatieagenda) of bij Martine Klaassen, (corporate communicatie).

Graag tot donderdag 9 februari!