Nieuw curriculum voor Opleiding Mediacoach van de KB

26 september 2016 - Op 31 oktober start de zesde editie van de Opleiding Mediacoach voor Bibliotheekprofessionals, de opleiding van GO Opleidingen en de Koninklijke Bibliotheek, die in 2012 is gestart onder supervisie van Maaike Toonen van de KB.

De ontwikkelingen in de bibliotheeksector gaan snel – zeker op het gebied van mediawijsheid. Het vernieuwde curriculum van de opleiding speelt daarop in en stoomt deelnemers klaar voor de bibliotheek van de toekomst. In de opleiding leert de deelnemer alles over nieuwe en sociale media, innovatieve apps en tools, en informatievaardigheden-nieuwe-stijl. De laatste ontwikkelingen op het gebied van mediawijsheid komen aan de orde, zoals de nieuwe visie mediawijsheid van de KB, die onlangs is gepresenteerd. Verder is er aandacht voor didactiek, onderwijsinnovatie en ontwikkelingen in het onderwijsveld, waaronder de inbedding van mediawijsheid in het onderwijs door SLO, Onderwijs2032, iPad-onderwijs. MOOCs en 21st Century Skills. Ten slotte komen mediaontwikkelingen aan bod die kansen bieden voor de bibliotheek, zoals virtual reality, programmeren, FabLabs en de makersbeweging.

De opleiding heeft een Basistraject voor aspirant mediacoaches. Daarnaast zijn er drie Plustrajecten (Verdieping, Didactiek en Leiderschap) voor reeds gecertificeerde mediacoaches die nieuwe kennis willen opdoen en aanvullende competenties willen ontwikkelen.

In de nieuwe brochure vindt u meer info over de opleiding, en kunt u lezen waarom bibliotheekprofessionals, van MT-leden tot medewerkers in de frontoffice, er zo enthousiast over zijn. Aan het woord komen Jos Debeij, hoofd stafafdeling bibliotheekstelsel van de KB, die tevens een gastcollege geeft binnen de opleiding, en Ton van Vlimmeren, directeur van de bibliotheek Utrecht, die eerder dit jaar 40 medewerkers in-house liet scholen tot GO/KB mediacoach.

Meer informatie, contactgegevens en inschrijfmogelijkheden vindt u op de website www.gomediacoach.nl.