Start e-bookcampagne: overal en altijd lezen steeds eenvoudiger

Auteurs zetten e-bookcollectie Bibliotheek in schijnwerpers met twitterestafette

15 januari 2016 - Bibliotheken zetten vanaf 15 januari hun e-bookcollectie met ruim 11.000 titels in de schijnwerpers. Spannende, romantische, jeugd- of informatieve boeken digitaal lezen is steeds eenvoudiger. Een gevarieerde groep schrijvers twittert ter ondersteuning van de e-bookcampagne een maand lang om de beurt over zijn of haar favoriete titel onder de hashtag #FavEbook om alle potentiële lezers het gemak en plezier van e-books te laten ervaren. Aan de twitterestafette doen o.a. mee: Kluun, Abdelkader Benali, Franca Treur, Paul van Loon, Loes den Hollander, Ronald Giphart, Iris Boter, Guus Kuijer en nog vele anderen. Ook auteurs van informatieve boeken zoals oud-hockeycoach Marc Lammers, YouTube-fenomeen Bardo Ellens, culinair journalist Felix Wilbrink en meditatieleraar en muzikant Tijn Touber twitteren mee.

Meer dan elfduizend e-books via de Bibliotheek

Uit de collectie van 11.000 titels worden in de landelijke campagne o.a. als Favoriet e-book uitgelicht: Tonio van A.F.Th. van der Heijden, Bonita Avenue van Peter Buwalda, Ik verzin dit niet van Sylvia Witteman, Vader van Karl Ove Knausgård, Lionel Messi van Leonardo Faccio, De thuiskomst van Anna Enquist, De aanslag van David Baldacci, Oorlog en Vrede van Tolstoj en nog veel meer.

Vraag naar e-books blijft stijgen

Iedereen die lid is van een openbare bibliotheek kan e-books lenen. Tot nu toe hebben ruim 240.000 mensen daarvoor een account aangemaakt. Het afgelopen jaar werden meer dan 1,5 mln e-books uitgeleend. Bij de e-books voor volwassenen was Marion Pauw in 2015 de meest gelezen auteur met Daglicht. Bij de jongeren viel die eer Julie Berry ten deel met haar e-book Wat ik weet.
E-books lezen van de Bibliotheek is gemakkelijk, betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk voor bibliotheekleden.
Na het aanmaken van een webaccount met hun lidmaatschapsnummer kunnen bibliotheekleden e-books ‘ophalen’ en hun boekenplank vullen (met wel 10 titels tegelijk) en lezen waar en wanneer ze maar willen, dus ook offline.

Feestelijke start en veel activiteiten

De campagne startte op 15 januari met een feestelijke middag in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem. Bekijk de sfeerimpressie van deze middag en het filmpje waarmee de campagne officieel werd gestart. In bibliotheken bruist het de komende maand van de activiteiten rond het lezen van e-books.

Lees meer over de e-bookcampagne